ACB

La reacció arriba tard

Bàsquet. ACB. El conjunt de Katsikaris té a tocar el triomf en un matx en què sempre va anar a remolc d’un Manresa que va passar per sobre en el rebot ofensiu (21) i Badio va decidir al final

Bàsquet Girona 83 Baxi Manresa 84

BÀSQUET GIRONA:Iroegbu (22), Marcos (5), Sorolla (2), Martínez (10), Pons (6) –cinc inicial–; Birch (2), Colom (16), Chery (5), Susinskas (6), Vila (5), Fjellerup (2), Djordjevic (2). 17/31 de 2, 12/33 triples (3 Colom i Iroegbu, 2 Pons i Susinkas, Juani i Vila). 13/14 tirs lliures, 31 rebots (6 Sorolla), 16 assistències (4 Colom) i 87 de valoració (22 Martínez).BAXI MANRESA:Robinson (10), Williams (11), Pérez (13), Vaulet i Oriola (2). –cinc inicial–; Badio (13), Steinberg (3), Dani, Taylor (13), Sagnia (2), Mawugbe (8), Geben (9). 23/49 de 2, 7/23 triples (2 Pérez, Williams, Badio, Steinbergs, Geben i Taylor). 17/25 tirs lliures, 45 rebots (9 Robinson), 13 assistències (3 Pérez) i 85 de valoració (14 Martínez).PARCIALS:25-30, 21-22 (46-52), 14-21 (60-73), 23-11 (83-84).

18 equips

amb propera

El Manresa va tornar a guanyar a Fontajau per segona temporada consecutiva contra un Bàsquet Girona que va lluitar fins al darrer minut tot i veure’s superat per un conjunt manresà molt solvent en el rebot –21 d’ofensius– i amb un Badio decisiu en la cistella final. El primer quart va ser un festival d’anotació. Clarament, un dels factors més decisius va ser el rebot ofensiu visitant. Els dos equips van acabar el primer període amb 5 de 8 en triples amb Quino, Iroegbu pels locals, i Dani Pérez pels visitants com a màxims anotadors.

El conjunt de Pedro Martínez va castigar més els gironins a través del rebot ofensiu, arribant als 14 fins al descans i 25 totals per tan sols 15 dels locals. El Girona va voler reaccionar amb un bon ritme defensiu i encert ofensiu. Susinskas des del perímetre va empatar el matx per primer cop (30-30). En el minut 5:33 els de Katsikaris ja van entrar en bonus i el van arrossegar fins al 0:44, quan els manresans també hi van entrar. Taylor (5) i Robinson (5) van castigar des de la mitjana distància en els segons deu minuts. El Manresa va poder capgirar el marcador amb un parcial de 6-14 final, que Robinson va materialitzar en l’últim segon (46-52).

L’inici del tercer per al Girona va ser un miratge. Del 5-0 local, al 5-11 manresà per posar la màxima del partit fins llavors (51-63). Katsikaris ho va aturar veient el domini defensiu del Manresa, més ben situat a la pista, Taylor excel·lent en el tir de dos –4 punts consecutius– va dirigir un bon moment. El 4-17 posterior encara va fer més mal, amb accions fàcils de Taylo i Badio, i amb el Girona perdent pilotes, sense inspiració en atac i deixant córrer els bagencs, que van augmentar l’avantatge als 14 punts (55-69) quan faltaven dos minuts. La reacció de Colom, sortint de la banqueta, amb cinc punts, va quedar diluïda per una pèrdua i a un ritme baix. Robinson sva enfilar-se als 10 punts i va ampliar la màxima juntament amb Badio (60-76). La intensitat d’Ike, decisions arbitrals de falta en atac manresana i un triple de Susinskas, van fer somiar un Girona que es va situar miraculosament davant (83-82). Badio va decidir amb 18 segons i Robinson ho va tancar amb una bona defensa als dos segons.

KATSIKARIS: “VULL AGRAIR A L’AFICIÓ EL SUPORT MOSTRAT”

Fotis Katsikaris va valorar el matx a la sala de premsa de Fontajau. “Una de les claus de què havíem parlat és el rebot ofensiu i el seu joc a camp obert, i no hem fet res del que havíem preparat per aturar-ho”, va explicar el grec, que es va mostrar crític en un inici . “Teníem problemes amb la seva defensa, molt física i amb molt contacte. Havíem de millorar la defensa i el rebot, ja que n’han agafat 14 d’ofensius en la primera meitat”, va dir. Amb tot, Katsikaris va elogiar el seu equip i l’afició: “Vull agrair-los el suport. La derrota fa mal però espero que estiguin contents amb la feina de l’equip. No hem abaixat els braços i hem demostrat caràcter. Millorarem”, va concloure.

Ens han fet molt mal en el rebot ofensiu en la primera part i també alguna pèrdua que ens ha condicionat i ens ha pogut penalitzar
Els hem donat moltes oportunitats, però el que s’ha de valorar ha estat la nostra reacció
Quino Colom
jugador del bàsquet girona

CLAU MANRESANA

Els àrbitres han picat dues vegades i han canviat la dinàmica d’un partit que era nostre