ACB

El joc de les cadires

Bàsquet. ACB. Amb 14 jugadors a la plantilla del Bàsquet Girona des dels últims retocs, Katsikaris ha anat diversificant els descartats. L’últim, Caicedo, fitxatge fins ara improductiu

La remodelació de la plantilla amb l’arribada de Fotis Katsikaris a la banqueta i el llarg parèntesi competitiu del febrer deixava el Bàsquet Girona amb catorze jugadors. Des del 3 de març, quatre partits –dues victòries– amb el ventall obert a l’hora de descartar jugadors, sempre amb un d’interior i un d’exterior. Acompanyat, en cinc dels vuit casos, d’un comunicat mèdic. Quan la decisió ha estat tècnica, hi ha hagut varietat, explicada pel tècnic grec a partir del rendiment i de les necessitats en funció del perfil dels rivals. Li va tocar primer a Sorolla, però també hi han passat Djordjevic i Michael Caicedo.

Reforç apagat

Caicedo (1,99 m, 2003) va ser l’últim moviment d’entrada a Fontajau. Cedit pel Barça, l’aler d’Inca va ser inscrit per al Girona-Obradoiro, el primer partit en què estava disponible, però no va entrar a pista. Va trigar una setmana a debutar, a la pista de l’UCAM, i en 6:02 de joc, no va puntuar –només un llançament, de tres– i va agafar un rebot. Uns números gairebé calcats als del seu debut a Fontajau, contra el València. Són les seves dues úniques presències a l’equip, perquè va ser el jugador descartat per decisió tècnica contra el Baxi Manresa. Res a veure en participació amb els altres reforços del 2024, Khem Birch –23:49, amb 7,3 punts i 3,3 rebots– i Kenny Chery –16:20, amb 8,2 punts i 1 assistència de mitjana.

Formar part dels dotze inscrits en el partit tampoc és garantia de res. El mateix que li va passar a Michael Caicedo contra l’Obradoiro ho van viure Jaume Sorolla a Múrcia i Èric Vila contra el València, el dia que només vuit jugadors van superar els 10 minuts.

23. GIRONA-OBRADOIRO 78-77
Descartats:
Jaume Sorolla Yves Pons (en procés de recuperació d’una contusió al genoll)
Menys de 10 minuts de joc:
Caicedo no entra a pista Goloman 4:11 Quino Colom 4:42
9
jugadors superen els 10 minuts
24. UCAM-Girona 81-73
Descartats:
Yves Pons (en procés de recuperació d’una contusió al genoll) Quino Colom (lumbàlgia)
Menys de 10 minuts de joc:
Sorolla no entra a pista Caicedo 6:02
10
jugadors superen els 10 minuts
25. GIRONA-VALÈNCIA 92-88
Descartats:
Djordjevic Fjellerup (en procés de recuperació d’un problema a l’adductor)
Menys de 10 minuts de joc:
Èric Vila no entra a pista Susinskas 3:21 Caicedo 6:24 Sorolla 6:52
8
jugadors superen els 10 minuts
26. GIRONA-MANRESA 83-84
Descartats:
Caicedo Goloman (en procés de recuperació d’un problema muscular)
Menys de 10 minuts de joc:
Djordjevic 4:00 Fjellerup 8:52
10
jugadors superen els 10 minuts
BALANÇ DE DESCARTATS Decisió tècnica:
Caicedo, Djordjevic i Sorolla
Amb comunicat mèdic:
Yves Pons (2), Quino Colom, Fjellerup i Goloman

Fa pujada: el segon, el cinquè i el tercer

X.M.

La desena victòria va donar tranquil·litat al Bàsquet Girona, però la feina encara no està feta. Amb tres victòries de marge respecte a la zona de descens, marcada pel Coviran Granada, l’equip de Fotis Katsikaris té ara una fase de calendari molt dura, començant per la visita de dissabte (20.45 h) a Màlaga, on l’espera un Unicaja que és segon i només ha perdut dos dels últims 22 partits de lliga. Després vindrà una altra visita exigent a la pista del Lenovo Tenerife, cinquè classificat –diumenge 7 d’abril, 13h– abans de rebre el Barça, tercer, el dia 14 (17 h).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)