ACB

Les ratxes van en parella

Bàsquet. El Baxi Manresa porta quatre victòries consecutives en l’ACB, i fora de casa cinc triomfs seguits, una xifra històrica, després de guanyar diumenge a la pista del Real Madrid

El gran moment de forma del Baxi Manresa en la lliga ACB l’ha portat a dues ratxes importants i significatives de victòries, una de les quals històrica, ja que mai havia guanyat cinc partits de manera consecutiva fora de casa. El conjunt manresà ho ha aconseguit després del seu impressionant triomf a la pista del Real Madrid per 72-83, aquest diumenge passat. L’altra ratxa és de quatre triomfs de manera consecutiva. La combinació de totes dues mantenen el Manresa en la vuitena posició de l’ACB, la darrera plaça que dona accés al play-off pel títol, amb 16 victòries i 11 derrotes. Per darrera hi ha el Baskonia amb 15-12, el Joventut amb 14-13 i, més allunyat, el Bilbao amb 12-15.

Falten set jornades per al final de la fase regular i el conjunt manresà ha de jugar quatre partits a casa i tres a fora. Després de guanyar el líder de la lliga i de l’Eurolliga a domicili, el proper repte del conjunt del Bages serà el segon classificat de l’ACB, l’Unicaja, que visitarà el Nou Congost aquest diumenge (12.30 h). La darrera victòria del Baxi Manresa a la pista del Real Madrid havia estat feia una mica més de dos anys, el 20 de març del 2022. Era la temporada 2021/22 i es va imposar per 75-86. En aquella campanya el conjunt manresà va acabar setè la fase regular, es va classificar per al play-off i va ser eliminat en els quarts pel Real Madrid.

El Baxi Manresa s’està mostrant molt efectiu fora de casa en les últimes jornades i ha aconseguit les mateixes victòries lluny del seu pavelló, vuit, que al Nou Congost, també vuit. La ratxa de triomfs fora de casa va començar en la 19a jornada, quan va vèncer a la pista del Zunder Palència per 88-95. Després van arribar les victòries a la pista del Coviran Gran Canària per un punt (93-94), a la del Joventut Badalona per dos (81-83) i a la del Bàsquet Girona altre cop per un punt (83-84). Tres triomfs ajustats però molt valuosos de cara a la classificació i a les seves aspiracions d’estar entre els vuit millors i passar als quarts de final, i també per a la moral de l’equip. Va completar la ratxa al Wizink Center de Madrid.

Abans d’encadenar aquestes cinc victòries, el Manresa només havia aconseguit tres triomfs fora de casa aquesta temporada, però un també va ser sonat, ja que es va imposar al Barça al Palau Blaugrana per 82-83, una altra victòria per una mínima diferència. En aquesta campanya el Baxi Manresa ha finalitzat sis partits amb una diferència de tres punts o menys amb el seu rival –una cistella de dos o un triple–, i en cinc ha aconseguit la victòria. Només n’ha perdut un a casa contra el Lenovo Tenerife (73-76).

Baxi Manresa
Classificació 8è (play-off)
Total de la lliga
Partits jugats 27
Victòries 16
Derrotes 11
A casa
Partits jugats 13
Victòries 8
Derrotes 5
A fora
Partits jugats 14
Victòries 8
Derrotes 6
Les dues ratxes
Victòries 4
24a j. Joventut-Baxi (81-83)
25a j. Baxi-Gran Canària (78-71)
26a j. Girona-Baxi (83-84)
27a j. Real Madrid-Baxi (72-83)
Victòries fora de casa 5
19a j. Palència-Baxi (88-95)
21a j. Granada-Baxi (93-94)
24a j. Joventut-Baxi (81-83)
26a j. Girona-Baxi (83-84)
27a j. Real Madrid-Baxi (72-83)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)