ACB

Dani Miret, profeta a la seva terra

Bàsquet. ACB. La Penya presenta el tècnic, nascut a Badalona i que ha crescut al bressol i amb ADN Penya

Joan Canals, Antonio Molina, Josep Lluís Cortés, Joaquim Costa, Josep María Izquierdo, Pep Clarós i Miquel Nolis són entrenadors que han estat a la banqueta del Joventut que han nascut a Badalona, que s’han criat en el bressol del bàsquet. Molts d’altres (Carles Duran, Pedro Martínez, Trifon Poch i el segon entrenador amb més partits a la història del club, Alfred Julbe) també són sorgits de la ciutat. En els darrers anys hi ha hagut molts jugadors que han fet el salt al primer equip sent de Badalona, com és el cas de Bassas, Ventura, Ribas i Parra. El darrer a fer-ho és Dani Miret, que ahir va ser presentat oficialment com a nou responsable de la Penya fins al 2026. Ho va fer acompanyat del seu staff tècnic –Aleix Duran passa a ser el segon entrenador i David Jimeno, el tercer (falta un quart)–, de jugadors formats al planter com Guillem Vives, Pau Ribas i Pep Busquets i també d’Andrés Feliz, que va arribar al Prat gràcies a ell. També hi havia la seva família amb els seus dos fills a primera fila per viure un dia màgic i inoblidable.

’És un club únic al món’

Miret va dir que no volia caure en un tòpic però que era la gran realitat: “Poques vegades he somiat una cosa així, això supera totes les expectatives. Si ho hagués somiat m’haurien dit que estava de broma.” El nou tècnic de la Penya va presumir d’estar en un club com el Joventut: “Crec que estic en un club únic al món. Surt una persona de casa a la qual estem molt agraïts que després d’agafar l’equip en el pitjor moment de la història va aconseguir generar una cosa especial i, després d’aquest cicle, es torna a apostar per algú de la casa. Això es fa a pocs llocs del món.” Miret també va voler explicar quin és el seu objectiu a curt i llarg termini: “Intentarem transmetre el màxim d”il·lusió, treure el màxim de l”equip. Intentaré posar el meu segell al bàsquet, tinc referents amb ADN Penya que m’han ajudat molt.” Finalment, va voler recordar quan el club ha triomfat i ha estat lluitant per títols: “En els millors moments és quan els jugadors de la casa ens han donat més identitat. En moments complicats el club mai no ha dubtat a posar per davant el bàsquet base i fer aquesta inversió perquè sabem que és el que ens pot donar diferència.”

El president de la Penya, Juanan Morales, va justificar el canvi d’entrenador a sis jornades per al final: “L’equip no estava en dinàmica positiva i no vèiem que això canviés. No queda gaire, però encara que quedin sis jornades, tenim uns objectius i volem que l’equip recuperi la il·lusió d’altres temporades i que per altres motius no s’ha pogut aconseguir. Crèiem que no érem en el camí per aconseguir-ho, sinó al contrari.”

Finalment, el director esportiu va descriure el perfil del nou tècnic verd-i-negre: “És un competidor nat que ho ha demostrat fins i tot quan no se li exigia, ha guanyat molts campionats, fins i tot algun d’inesperat (infantil), ha estat en ascensos amb el vinculat i mostrant una capacitat de treball incansable. És l’entrenador preparat per liderar aquest projecte.”

ELS VESTIDORS

Estic en un club únic al món, surt un tècnic de la casa com era Carles Duran i es torna a apostar per algú de la casa
Dani Miret
tècnic del joventut
L’equip no estava en dinàmica positiva; crèiem que no érem en el camí per aconseguir-ho, sinó tot al contrari
Juanan Morales
PRESIDENT del joventut
És un competidor nat que ho ha demostrat quan no se li exigia, està preparat per liderar el projecte
Jordi Martí
DIRECTOR ESPORTIU JOVENTUT
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)