ACB

El Barça guanya contra un Bàsquet Girona combatiu (75-81)

El Barça s’endú un derbi igualat fins al final contra un Girona que des del minut u ha anat de remolc (75-81). Jabari Parker (20 punts, 8 rebots i 26 de valoració) i Ike Iroegbu (25 punts, 21 valoració) han sigut els millors dels seus equips.

L’inici de partit ha sigut un miratge. Iroegbu, amb dos triples consectuius en menys d’un minut, feia que Fontajau entrés raàidament en el partit. El parcial de 0-11 blaugrana- conduit per Kalinic i Silva ha estat el primer avís d’un Barça molt encertat des de fora, 6 de 9 en triples al primer quart.

Katsikaris, després del parcial visitant, ho ha aturat, abans movent fitxa amb fent entrar a Quino, Susinkas i Sorolla. El BBarça, però ha pogut tancar cada vegada millor el rebot i Kalinic i Lapro enfilaven el partit pels barcelonistes, 10 a 21, amb només tres anotadors juntament amb Silva. Nnaji també ho feia. A 1:59, Lapro ha tret la falta a Sorolla per posar els gironins en bonus i acabar de destrempar els de Katsikaris (12-26).

Canvi de dinàmica

Molt havíen de canviar les coses pels locals al segon quart. Els de Grimau han patit més per generar i no han trobat els punts des de fora, 0 de 8 en tirs de tres. Només l’inici de quart de Ricky Rubio -4 punts i 1 assistència- aguantava la diferència que Susinkas reduïa amb 5 punts en 1 minut per posar el 20 a 32.

Amb Nnaji a la pista, el Barça ha guanyat força a la pintura i Fontajau murmurava amb el seu equip. Llavors, ha arribat un bon parcial pels locals deixant al conjunt blaugrana amb 11 punts al quart. Djordjevic ha tingut uns bons minuts, aprofitant una bona assistència d’Ike -omnipresent- i recuperant posessió per baixar dels deu punts amb una esmaixada inclosa de Pons. El quart ha conclòs amb un petit parcial local d’11 a 3 (31-37).

A al represa, Ike ha sortit molt inspirat i amb set punts consectuus s’ha enfilat fins als 17. Katsikaris la canviat i l’ovació ha sigut general. Els locals carregaven millor el rebot ofensiu -Martínez i Birch- i s’apropaven a base de lluita al pal baix (42-45). El millor dels de Grimau en el tercer període ha sigut Parker amb 12 punts i Nnaji en defensa (48-55). Pels de Katsikaris, Djordjevic que ha fet 6 punts consecutius i ha dos rebots en atacs importants. La duresa del quart ha estat més present a la pintura i el Girona ha pogut igualar en intensitat en atac (55-61).

El darrer temps la itnensitat ha pujat un escaló més. Laprovittola ha agafat el timó dels seus i Yves Pons he deixat la seva empremta amb un tap sobre el tauler a Nnaji. Eren moments de molta volutnat i poca productivitat. A Fontajau pujava la temperatura amb els punts de Djordjevic i la recuperació de Fjllerup per situar-se a un punt (62-63) i Grimau ho aturava a 8.20 per acabar.

Dues pèrdues locals les aprofitava Laprovittola en petites escletxes en defensa i Ricky des del tir lliure (62-67). A base de fe i podent córrer, el Girona ha portat el Barça a l’extrem en accions ofensives. Marcos de tres ajustava encara més el matx. A 1:09 Ike ha col·locat l’equip a 4 punts des del tir lliure (71-75). Lapro i Ricky sobre la pista han pres la responsabilitat d’adormir el partit amb els dos conjunts en bonus. El Girona ho ha intentat, però el Barça s’ha endut el triomf (75-81).