Lliga femenina

De quatre grapes

L’Spar Girona cau al Palau Blaugrana i amb un 14-0 a l’inici de l’últim quart es mostra feble i encaixa la dotzena derrota

Barça CBS 72 Spar Girona 70

BARÇA CBS:Erjavec (23), Anderson, Rakovic (8), Cruz (10), Ginzo (16) –cinc inicial–; Navarro, Estebas (4) i Pendande (11). 16/37 de 2, 7/16 triples (4 Erjavec i 1 Rakovic, Cruz i Ginzo), 19/23 tirs lliures, 33 rebots (6 Pendande), 15 assistències (5 Cruz) i 84 de valoració (21 Erjavec).SPAR GIRONA:Peña, Magarity (20), Nicholson (19), Tolo (7), Canella (2) –cinc inicial–; Mendy (3), Ygueravide (3), Bertsch (9), López (3) i Labuckiene (4). 19/39 de 2, 7/22 triples (5 Nicholson i 1 Mendy i Bertsch), 11/14 tirs lliures, 34 rebots (8 Canella), 25 assistències (11 Ygueravide) i 79 de valoració (20 Magarity).PARCIALS:18-23, 20-14 (38-37), 12-19 (50-56) i 22-14 (72-70).

L’Spar Girona va afegir un nou argument per convertir la temporada en la més decebedora de l’Uni en la màxima categoria, la lliga regular de la qual es tanca dissabte que ve amb una jornada en horari unificat (20 h) i amb dotze derrotes després de caure de quatre grapes en les trampes que es va trobar al Palau Blaugrana. 4.181 espectadors en el quart partit del Santfeliuenc –la xifra més baixa en els tres cops que ha jugat en la categoria al pavelló del seu patrocinador, de qui es podria apartar i vendre’s la plaça que salvava–. El club gironí, que fa deu anys va acabar amb 11-11 de balanç –campió el curs següent– i 13-13 en els dos primers en la LF –sempre cinquè, com la temporada passada, quan va caure en els quarts a mans del seu rival d’ahir–, s’havia proposat tornar a l’Eurolliga amb una plantilla que estava dissenyada per haver-hi pogut competir, però per segon any seguit, i amb una renovació de dalt a baix –menys les pivots altes– la segona finestra FIBA l’ha fet caure en una mala dinàmica el fil de la qual es reprèn de nou.

Lauren Nicholson, incorporada al febrer per la lesió de Rebekah Gardner –substituta de la jugadora franquícia, Kelsey Mitchell–, Regan Magarity i Marianna Tolo van liderar l’equip a l’inici (0-6, una cistella cadascuna), amb les bases encara lluny del nivell que poden oferir –Ygueravide, 11 assistències però 3 punts, de tir lliure i en l’últim minut amb 1/2 a 5 dècimes fallant el primer i fent entrar el segon– i que s’ha mostrat imprescindible per ser un equip competitiu, com en l’oasi dels quarts de l’Eurocopa contra el Galatasaray.

El triple de Mendy (8-19) –com Bertsch (10-21, oberta a la línia de fons), a anys llum del que se’n pot esperar– suposava la màxima visitant quan les grogues encara no havien comès cap falta (Canella a 3:23). Però quan els entrenadors van començar a moure les fitxes Estebas (4 punts), Pendande i sobretot Ginzo (13-21) i Erjavec (18-23 triples) permetien a les locals refer-se, amb Mendy i Bertsch enfilant els vestidors amb -16 amb elles al parquet. La 2-3 i la croata –38-37, 12è punt a tauler de 9 metres– donaven la iniciativa al conjunt del Baix Llobregat. Tolo (0 punts en la segona meitat) i Magarity anotaven al contraatac. I Nicholson, de tres (22-27), perquè en estàtic no hi havia manera i, amb el domini del rebot també canviant (6-9 en el primer quart, 12-7 en el segon) i els àrbitres començant a castigar la pivot –dues faltes en atac, en el primer i en el tercer quart, una a Magarity en el tercer i una Nicholson en l’últim–, la pujada s’anava endurint.

L’alera, als antípodes, anotava dos triples seguits i capgirava el resultat (42-45) i el 0-12 (42-51, Bertsch) el tallava una tècnica a Íñiguez. Del triple de la californiana (47-56) al quart dels cinc de l’australiana –61-60 (66-63 l’altre)– passaven 7 minuts i un 14-0 amb 8 punts d’Erjavec (2 triples) i 8-2 en tirs lliures (14/17 i 4/6 en la segona meitat amb els quatre d’Ygueravide en l’últim minut). Magarity, a 2:46 (68-65), va ser l’autora de l’última cistella en joc del partit.

13
partits
perduts en la lliga regular, el sostre de l’Uni en els primers dos anys en la categoria (14 equips).
7
minuts
sense anotar entre el triple de Bertsch (47-56) i el quart dels 5 que fa Nicholson (61-60).
4
faltes
en atac a l’Spar, que fa la primera del partit a 3:23. Després del descans, 17-6 tirs lliures amb els 4 d’Ygueravide al final.
0
segons
de Mendy en la segona meitat. 10:16 en la primera, començant a la banqueta com Bertsch, amb qui compartia -16.
Patrocini

“Han tornat els fantasmes”

“Tot es decideix per un mal inici de l’últim quart i quan hem volgut tornar era tard. Havíem fet una bona feina després del descans, he fet rotacions per arribar fresques al final i no ha anat bé: sense atacar, amb dubtes i quan hi hem volgut tornar ja era tard”, és el resum del partit de Roberto Íñiguez, que felicitava el rival, qualificava la derrota de merescuda i es mostrava “disgustat”: “Pensava que l’equip s’estava entrenant millor i competint millor, i que en el dia a dia era millor. Però han tornat els fantasmes i els dubtes.” “Elles s’hi jugaven la temporada, però per a nosaltres també era important i els havia demanat estar al mateix nivell”, posava en context, i hi afegia: “Si volem competir en el play-off hem de millorar. Per a mi és un pas enrere.” “No me’n penedeixo, crec que és el que he de fer ara, però és veritat que hem de millorar”, puntualitzava sobre “certes decisions de mantenir alguna jugadora [Peña] per donar-li confiança”.