ACB

La intensitat requerida

El Bàsquet Girona es refà d’un 12-26 del primer quart i acaba competint fins al final contra un Barça contundent d’inici

Malgrat la derrota, el conjunt de Katsikaris continua a tres derrotes de l’Obradoiro, en zona vermella

Bàsquet Girona 75 Barça 81

BÀSQUET GIRONA:Iroegbu (25), Pons (2), Marcos (9). Martínez (6), Birch (4) –cinc inicial–; Vila, Colom, York (6), Susinkas (5), Sorolla, Fjellerup (4) i Dordevic (14). 22/37 de 2, 9/33 triples ( 3 Iroegbu, 3 Marcos 2 York, 1 Susinskas), 4/4 tirs lliures, 34 rebots (10 Pons), 15 assistències (5 Marcos) i 75 de valoració (21 Iroegbu).BARÇA:Vesely (4), Kalinic (8), Laprovittola (18), Silva (8), Satoransky (3) –cinc inicial–; Rubio (10), Parker (20), Brizuela (2), Nnaji (4), Abrines (2) i Jokubaitis (2). 20/41 de 2 punts. 6/21 triples (2 Lapro i Kalinic, 1 Parker i Silva). 23/27 tirs lliures.41 rebots (8 Parker). 12 assistències (4 Rubio). 95 valoració (27 Parker).PARCIALS:12-26, 19-11 (31-37), 24-24 (55-61) i 20-20 (75-81).

L’inici de partit va ser un miratge per al Girona. Iroegbu, amb dos triples consecutius (6-0), feia que Fontajau entrés ràpidament en el partit. El parcial de 0-11 blaugrana conduit per Kalinic i Silva va ser el primer avís d’un Barça molt encertat des de fora: 6 de 9 en triples d’inici.

Katsikaris, després del parcial visitant, ho va aturar, movent fitxa amb l’entrada de Quino (2 minuts jugats), Susinkas i Sorolla. El Barça, però, va poder tancar cada vegada millor el rebot i Kalinic i Lapro van enfilar el partit per als barcelonistes, 10 a 21, amb només tres anotadors juntament amb Silva. Nnaji també ho feia. A 1:59, Lapro va treure la falta a Sorolla per posar els gironins en bonus i acabar de destrempar els locals en el quart inicial (12-26).

Molt havien de canviar les coses per revertir la situació. Els de Grimau van patir més per generar i no van trobar els punts des de fora, 0 de 8 en tirs de 3. Només l’inici de quart de Ricky Rubio (4 punts i 1 assistència) aguantava la diferència que Susinkas reduïa amb 5 punts en 1 minut (20 a 32).

Amb Nnaji a la pista, el Barça va guanyar força a la zona i Fontajau murmurava. Llavors, va arribar un bon parcial local deixant els blaugrana amb tan sols 11 punts al quart. Dordevic va tenir el seu dia, aprofitant una assistència d’Ike –omnipresent– i recuperant possessió per baixar dels deu punts amb una esmaixada inclosa de Pons. El quart es tancava amb el domini del Girona en un parcial curt d’11 a 3 (31-37).

Després de la represa, Ike va sortir molt inspirat i amb 7 punts consecutius s’enfilava als 17; l’ovació va ser general. Els locals carregaven millor el rebot ofensiu –Martínez i Birch– i s’apropaven a base de lluita al pal baix (42-45). El millor dels de Grimau en el tercer període va ser Parker amb 12 punts i Nnaji en defensa (48-55). Pels de Katsikaris, Dordevic amb 6 punts consecutius i 2 rebots. La duresa del quart va estar més present a la zona i el Girona va poder igualar l’atac (55-61).

El darrer temps, Lapro va agafar el timó dels seus i Yves Pons va deixar la seva empremta amb un tap sobre el tauler a Nnaji. Eren moments de molta voluntat i poca productivitat. A Fontajau pujava la temperatura l’actuació de Dordevic i la recuperació de Fjellerup per situar-se a un punt (62-63) i Grimau ho aturava a 8.20.

Dues pèrdues locals les aprofitava Lapro en petites escletxes en defensa i Ricky des del tir lliure (62-67). A base de fe i podent córrer, el Girona va portar el Barça a l’extrem en accions ofensives. Marcos de 3 ajustava encara més el matx. A 1:09, Ike va col·locar l’equip a 4 punts des del tir lliure (71-75). Lapro i Ricky sobre la pista van prendre la responsabilitat d’adormir el partit amb els dos equips en bonus i responent al tir lliure.

No em centro gaire en les estadístiques. Només sé que he ajudat l’equip a competir el matx
Stefan Dordevic
jugador del bàsquet girona

DESTACATS

Hem basat la victòria en el primer quart, sobretot en defensa. Han jugat amb una intensitat molt gran
Roger Grimau
entrenador del barça

DESTACATS

Estic molt content amb la meva estrena. L’ambient a Fontajau és increïble. Tinc ganes de més
Gabe York
Al final, ha sortit creu, però estem orgullosos del partit jugat i el caràcter que hem mostrat
Sergi Martínez
27
tirs lliures
va llançar el Barça (23/27) per només 4 del Bàsquet Girona (4/4).
1 de 4
quarts
va perdre el Bàsquet Girona: va guanyar el segon i va empatar el tercer i quart.