ACB

El Barça sua a Girona

ACB. El conjunt de Roger Grimau fa valer un primer quart molt efectiu (12-26) per guanyar un Bàsquet Girona que el porta al límit en el darrer període

Bàsquet Girona 75 Barça 81

BÀSQUET GIRONA:Iroegbu (25), Pons (2), Marcos (9). Martínez (6), Birch (4) –cinc inicial–; Vila, Colom, York (6), Susinkas (5), Sorolla, Fjellerup (4) i Dordevic (14). 22/37 de 2, 9/33 triples ( 3 Iroegbu, 3 Marcos 2 York, 1 Susinskas), 4/4 tirs lliures, 34 rebots (10 Pons), 15 assistències (5 Marcos) i 75 de valoració (21 Iroegbu).BARÇA:Vesely (4), Kalinic (8), Laprovittola (18), Silva (8), Satoransky (3) –cinc inicial–; Rubio (10), Parker (20), Brizuela (2), Nnaji (4), Abrines (2) i Jokubaitis (2). 20/41 de 2 punts. 6/21 triples (2 Lapro i Kalinic, 1 Parker i Silva). 23/27 tirs lliures.41 rebots (8 Parker). 12 assistències (4 Rubio). 95 valoració (27 Parker).PARCIALS:12-26, 19-11 (31-37), 24-24 (55-61) i 20-20 (75-81).

L’inici de partit va ser un miratge per al Girona. Iroegbu, amb dos triples consecutius (6-0), feia que Fontajau entrés ràpidament en el partit. El parcial de 0-11 blaugrana conduit per Kalinic i Silva va ser el primer avís d’un Barça molt encertat des de fora: 6 de 9 en triples d’inici. Katsikaris, després del parcial visitant, ho va aturar, movent fitxa amb l’entrada de Quino (2 minuts jugats), Susinkas i Sorolla. El Barça, però, va poder tancar cada vegada millor el rebot i Kalinic i Lapro enfilaven el partit per als barcelonistes, 10 a 21, amb només tres anotadors, amb Silva. A 1:59, Lapro va treure la falta a Sorolla per posar els gironins en bonus i acabar de destrempar els locals en el quart inicial (12-26).

Molt havien de canviar les coses per revertir la situació. Els de Grimau van patir més per generar i no van trobar els punts des de fora: 0 de 8 en tirs de 3. Només l’inici de quart de Ricky Rubio (4 punts i 1 assistència) aguantava la diferència que Susinkas reduïa amb 5 punts en 1 minut (20 a 32). Amb Nnaji a la pista, el Barça va guanyar força a la zona i Fontajau murmurava. Llavors, va arribar un bon parcial local deixant els blaugrana amb tan sols 11 punts al quart.

Dordevic va tenir el seu dia; aprofitant una assistència d’Ike –omnipresent– i recuperant possessió per baixar dels deu punts amb una esmaixada inclosa de Pons. El quart es tancava amb el domini del Girona en un parcial curt d’11 a 3 (31-37).

Després de la represa, Ike va sortir molt inspirat i amb 7 punts consecutius s’enfilava als 17. L’ovació va ser general. Els locals carregaven millor el rebot ofensiu –Martínez i Birch– i s’apropaven a base de lluita al pal baix (42-45). El millor dels de Grimau en el tercer període van ser Parker amb 12 punts i Nnaji en defensa (48-55). Pels de Katsikaris, Dordevic amb 6 punts i 2 rebots. La duresa del quart va estar més present a la zona i el Girona va igualar l’atac (55-61).

El darrer temps, Lapro va agafar el timó dels seus i Pons va deixar la seva empremta amb un tap espectacular sobre Nnaji. A Fontajau pujaven la temperatura l’actuació de Dordevic i els punts de Fjellerup per situar-se a un punt (62-63) i Grimau ho aturava a 8.20. Dues pèrdues locals les aprofitaven Lapro en atac i Ricky des del tir lliure (62-67). Marcos de 3 ho ajustava encara més. A 1:09, Ike col·locava l’equip a 4 punts des del tir lliure, però Lapro i Ricky van adormir amb el bonus.