Més bàsquet

ESPORTS

Ãngelo Victoriano, llegenda del bàsquet africà, mor als 56 anys

Olímpic a Barcelona amb Angola, era l’únic jugador amb nou títols de campió d’Àfrica

El bàsquet africà ha perdut un dels seus grans referents històrics, l’internacional per Angola Ãngelo Victoriano (Luanda, 1968), que tenia 56 anys. Membre del Saló de la Fama de la FIBA des de l’any passat, va ser l’únic jugador del continent que va guanyar nou vegades l’AfroBasket. El primer títol el va assaborir a la seva ciutat el 1989 i el novè a Alger el 2005, en la temporada de la seva retirada.

Victoriano, que va morir dissabte al seu domicili, va ser jugar quatre Jocs Olímpics (1992, 1995, 2000 i 2004). En la cita de Barcelona va ser un dels protagonistes de la històrica victòria de la seva selecció a l’Olímpic de Badalona contra Espanya, una fita coneguda com “el angolazo”. Els africans van humiliar el combinat d’Antonio Díaz Miguel amb un 63-83 difícil d’oblidar. Victoriano era un dels tres únics professionals de l’equip. En els Jocs del 2004 va ser el capità de la selecció. Els seus germans Edmar Victoriano i Puna Victoriano també van ser internacionals.

L’aler pivot va jugar també els mundials del 1990, 1994 i 2002. Al seu país va defensar la samarreta del Petro de Luanda, l’Atletico Queluz, el Barreirense i el Primeiro de Agosto. Va guanyar deu lligues, vuit títols de copa, vuit supercopes i va ser dos cops campió d’Àfrica de clubs.

Era considerat amb l’altra gran llegenda del país, Jean-Jacques Conceição, un dels jugadors que més va fer per l’evolució del bàsquet a Angola.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)