ACB

La persistència de Fontajau

Iroegbu i Susinskas, els dos únics jugadors del Girona que no s’han perdut cap partit, arriben a les 5 últimes jornades en plena forma

El Girona afronta les 5 últimes jornades del seu segon curs en l’ACB amb tres partits de marge sobre el descens, d’una banda, i la sensació que, malgrat que encadeni 4 derrotes, l’equip de Fotis Katsikaris ha fet un pas endavant després de tocar fons a Màlaga i arriba al tram decisiu en forma, d’una altra banda. Una tendència que va posar en relleu el tècnic grec: “Surto molt content i satisfet de la feina de l’equip, competint fins als últims segons. És com hem de seguir i afrontar els propers partits.” “Després del partit de Màlaga, i ho he comentat, que no podíem repetir la imatge i la manera com vam jugar contra un gran equip com l’Unicaja i volia veure la reacció de l’equip. La nostra defensa a Tenerife i contra el Barça és molt sòlida i ens havíem de preparar per afrontar els últims 5 partits amb confiança”, va destacar Katsikaris.

Ike Iroegbu i Mindaugas Susinskas són alguns dels jugadors que generen més confiança les darreres setmanes. Formen part del grup d’11 dels 19 jugadors que han defensat la samarreta gironina que no havien disputat la lliga i, sense perdre’s cap partit –Colom i Vila, 2 cadascun– el seu valor s’ha disparat.

El nigerià nascut a Sacramento (1,88 m, 1995) acumula 22,6 punts i 21,2 de valoració de mitjana des de la darrera victòria, contra el València (92-88, fa 28 i 27). Una sèrie que comença després de signar dos dels seus tres negatius en la lliga: -1 a Andorra i a Múrcia, amb 3 a casa contra l’Obradoiro entremig el dia que juga menys a Fontajau (16:43). Iroegbu és el segon màxim anotador de la lliga (15,7), només superat per Markus Howard (19,1) del Baskonia. El també jugador del conjunt vitorià, Chima Moneke (15,2), és el tercer, seguit de ben a prop pels bases de l’Andorra i el Joventut, Jean Montero i Andrés Feliz (15,1); rival dels gironins diumenge a Badalona. El tercer jugador de l’ACB que més faltes rep (4,8) és el quart que més cops va a la línia de 4,6 i, de fet, contra el Barça només ell (2/2) i Djordjevic (2/2) hi van anar. Una de les imatges d’abans-d’ahir va ser la seva esmaixada fallida, en un atac estàtic en què se’n va cap a dins i malgrat trobar-se amb Jabari Parker mira d’enfonsar una pilota que acaba a dins (22-34).

L’aler lituà (2,04 m, 1995) és el que acredita més encert des de 6,75 m, tot i ser el 44è en intents (1,3 per partit), superat per Iroegbu (10è, 1,9) i Yves Pons (16è, 1,7). Minda és un dels tres jugadors que superen el 50% (51,3), amb el mateix percentatge que Tobias Borg i millor que Joan Sastre (50,8). Susinskas, que en a Fontajau contra el Palència va tenir el punt de mira desviat (0/6), només ha fallat un triple en els últims sis partits, al Martín Carpena (3/4).

15,7
punts
acredita el nigerià nascut a Sacramento, 22,6 de mitjana en les últimes 5 jornades (21,2 valoració).
1
triple
ha fallat l’aler lituà en els últims 6 partits. És el que més encert té, el 44è de l’ACB en intents.
11
jugadors
dels 19 que han defensat la samarreta del Girona aquesta temporada no havien jugat en l’ACB abans.
2
partits
s’han perdut Colom i Vila, els que més n’han jugat (27) després d’Iroegbu i Susinskas (29).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)