NBA

Els Brooklyn Nets anuncien el fitxatge del badaloní Jordi Fernández

Els Brooklyn Nets de la NBA han anunciat aquest dilluns de forma oficial que el badaloní Jordi Fernández serà el seu nou entrenador. “Benvingut a Brooklyn, coach Fernández!”, ha escrit la franquícia novaiorquesa a la xarxa social X. El de Badalona, que també és seleccionador de Canadà, es convertirà així en el primer tècnic català i nascut en l’Estat espanyol en posar-se al capdavant d’un equip de la NBA.

“Estem emocionats de donar la benvinguda a Jordi Fernández i la seva família a la gran família dels Nets”, ha dit en un comunicat Joe Tsai, propietari de l’equip. “El caràcter del Jordi com a líder i la seva èmfasi en l’estructura, el procés i els hàbits inculcarà en els Nets una identitat que els nostres fans voldran recolzar. Estem desitjant treballar amb Jordi per construir una cultura guanyadora sostenible en Brooklyn”, ha afegit.

L’anunci oficial ha confirmat les informacions publicades la passada setmana pels insiders més importants de la NBA que ja havien publicat que Fernández, que en els dos últims anys va ser entrenador assistent dels Sagrament Kings, era el triat per comandar els Nets.

Fernández, “agraït”

“Estic veritablement agraït de liderar als Nets com a entrenador cap i no puc agrair prou aquesta emocionant oportunitat”, ha apuntat Fernández. “La meva família i jo estem entusiasmats d’unir-nos a aquesta increïble organització i de ser part de la vibrant comunitat de Brooklyn. Estic ansiós per posar-me a treballar amb aquest talentós grup de jugadors i col·lectivament impulsar el nostre equip cap a endavant. Junts, estarem totalment compromesos a construir alguna cosa especial perquè els fans dels Nets i el borough de Brooklyn (similar a districte a Nova York) estiguin orgullosos durant els pròxims anys”, va afegir.

Fernández, que va portar a Canadà al bronze en el Mundial de bàsquet de 2023, era un dels tècnics assistents més valorats en aquests moments en l’NBA i el seu nom havia sonat com a possible entrenador cap d’alguna franquícia en els últims anys. “Això al final arribarà: tenir pressa mai ajuda i no tinc ansietat per ser primer entrenador. És anar pas a pas i arribarà. I quan sigui serà”, va dir Fernández a l’Agència EFE en una entrevista el febrer passat.

De 41 anys, Fernández acaba d’acabar la temporada amb els Sacramento Kings, que van caure eliminats en el ’play-in’ enfront dels New Orleans Pelicans, i la seva arribada a Brooklyn és la culminació d’un llarg procés de creixement sostingut, pacient i pas a pas en el bàsquet dels EUA. Va arribar a EUA per primera vegada per assistir a un campus d’estiu i posteriorment va treballar en els cossos tècnics de Cleveland Cavaliers (entrenador de desenvolupament de jugadors de 2009 a 2013), Canton Charge (entrenador de 2014 a 2016 d’aquest equip de la G League afiliat als Cavaliers i ara anomenat Cleveland Charge) i Denver Nuggets (assistent de 2016 a 2022) abans de donar el salt a Sacramento com “associate head coach” a les ordres de Mike Brown.

Ara tindrà el repte de redreçar el rumb dels Nets, que després de la dissolució del ’superequip’ comandat per Kevin Durant, James Harden i Kyrie Irving han signat una pobra temporada que ni tan sols els ha permès jugar el play-in en l’Est.

Els de Brooklyn van acabar la fase regular amb un trist balanç de 32-50 que els va deixar com a onzens de l’Est. Els Nets van començar la temporada amb Jacque Vaughn en la banqueta, qui va ser acomiadat al febrer. Kevin Ollie va ser el tècnic interí des de llavors.

Mikal Bridges, la figura

Mikal Bridges és la figura d’aquest conjunt en el qual també destaquen altres noms com els de el controvertit Ben Simmons, Cam Johnson, Cam Thomas, Nic Claxton, Dennis Schroder o Dorian Finney-Smith. “Si la meva bona labor em dona aquesta oportunitat (de ser entrenador cap), estaré preparat. Jo crec que sóc i seré capaç de fer-ho”, va dir a EFE en 2022 un Fernández que, al llarg del seu ja llarga trajectòria en la NBA, ha treballat en la pista i els vestidors amb estelles com LeBron James o Nikola Jokic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)