Lliga femenina

L’Spar Girona guanya el Jairis (70-47) i torna a semis dos anys després

L’Spar Girona elimina el Jairis i supera els quarts de final d’una competició FEB dos anys després d’accedir a les semifinals del play-off que acabaria perdent amb el València. Ho fa, l’Uni, repetint el triomf contra l’equip murcià (50-60 dijous) en un duel enllestit amb el 18-4 al final del tercer quart (52-35 Labuckiene de tir lliure) quan les visitants, amb 2-3 quasi tota l’estona, havien fallat un triple que empatava el partit a 34.

Tolo a 5:44 amb un tir bombejat des de la pintura a passada d’Ygueravide sobre la botzina (4-2) donava el primer avantatge a l’equip gironí, millor al darrera (7-2 rebots) que buscant la cistella (0/5 triples). L’australiana des de la cantonada trepitjant el triple davant la zona visitant engreixava el parcial (7-0) i Ayuso, que havia generat el 0-2 de Nelson, feia el 7-4 sola després de pèrdua (3a) local en la primera línia. Nicholson després de fer volar la defensora amb una finta signava el primer triple del partit (10-4) i, una altra suplent, Labuckiene, el màxim avantatge (13-4) amb addicional després de temps mort de Montañana, que amb la 2-3 trobava el fre a l’atac local per tancar el primer quart 14-8.

Grande i Nelson de costat a costat després de pèrdua gironina (8-3) forçaven el minut d’Íñiguez a 6:37 per la mitja part (18-14, 4 vermelles al parcial). El tècnic era advertit de tècnica a 5:36 per una falta a Tolo no continuada la possessió de la qual s’esgota i entre Ygueravide de 6,75 m (23-16) i els tirs lliures de Mendy (2/2) i la valenciana (1/2) es recuperava el màxim avantatge (26-16)de 4,6 la diferència s’ampliava de nou. El basc era castigat en un temps mort a 2:31 per llençar la pissarra al terra (26-21 Bishop). Arrojo havia de marxar en llitera a 2:13 per un mal gest amb el genoll dret en topar amb Canella i l’intercanvi de triples amb Grande, López (31-24) i Konig d’executores (3/14 i 2/5 per banda) deixaven el 31-27.

El primer triple de Mendy (34-29) era un miratge i Konig fallava el de l’empat a 34 mentre la francesa engreixava la seva estadística d’intents fallats (1/6). La quarta de Nelson i 6 punts seguits de Tolo (40-31) enfonsaven l’intent del Jairis –temps mort a 5:11. Ygueravide amb una entrada en estàtic i Bertsch de tir lliure enfilaven el màxim avantatge (45-33 a 3:31) i enllestien la classificació. Nicholson de tres arrodonia el marge (50-35) i Bertsch deixava el 54-37 al final del tercer quart.

Nicholson al límit de la possessió anotava el seu tercer triple a l’inici de l’últim quart (57-39) i, el primer de Bertsch forçava el temps mort visitant a 6:20 (60-42). La californiana seguia maquillant-se en els minuts de les escombraries amb tres cistelles més (66-42 assistència d¡Ainhoa) i ja amb Parra a pista (68-44 de la pinturaa la 2-3) Íñiguez feia sortir Aina Cargol a 3:06 i Berta Ribas a 1:30 per la màxima anotadora del partit (18, 9 a l’últim quart).