ACB

El Manresa es refà amb un triomf de prestigi contra el València (98-96)

Els bagencs deixen enrere la desfeta davant l’Andorra (90-97) en imposar-se amb patiment a un dels rivals poderosos de l’ACB, sumar la sisena victòria en els últims vuit partits i mantenir-se una setmana més en zona de ’play-off’

El Bàsquet Manresa s’assegura continuar una jornada més en zona de ’play-off’ després d’obtenir una victòria valuosa i soferta (98-96) davant el València Basket, que duia un bon balanç a domicili (9-6). D’aquesta manera, l’equip deixa enrere la dolorosa derrota de la setmana passada a casa davant l’Andorra (90-97) i suma el sisè triomf en les últimes vuit jornades. Robinson (18 punts) i Badio (15) han estat els màxims anotadors dels catalans. D’altra banda, el resultat deixa el Club Joventut Badalona (15-16) sense possibilitats matemàtiques d’accedir a les eliminatòries pel títol.

Els de Pedro Martínez han anat clarament de més a menys en el tram inicial. Un gran començament els ha situat amb 10 punts d’avantatge (19-9), però els visitants han reaccionat i han igualat el marcador abans d’acabar un primer període (28-28) en què els manresans ho han provat molt més des de la línia de tres (4/12 per 1/4 dels valencians, més insistents en els tirs de dos).

El Manresa ha tornat a fer-se amb el domini amb un brillant parcial de 12-0 per arrencar el segon quart (40-28). El conjunt dirigit per Xavi Albert ha tornat a escurçar la diferència (51-45), però als bagencs no els hi ha tremolat el pols i una cistella de Travante en suspensió ha provocat els aplaudiments del públic del Nou Congost, que ha vist com el seu equip, liderat per Geben (10 punts), ha arribat al descans amb un resultat favorable (54-45).

Els locals han pogut mantenir la renda durant els primers minuts de la segona part (71-61), però un parcial de 0-7 ha deixat els de la Fonteta ben a prop (71-68). El Baxi, tot i imposar-se de manera clara en el rebot, ha patit una sèrie de 6/10 triples encaixats durant el tercer període i ha arribat a la mitja hora de joc sentint l’alè d’un dels rivals poderosos de la Lliga Endesa (78-74).

No obstant això, els manresans s’han espolsat la pressió amb un solvent parcial de 9-2 que els ha situat en una posició propícia per assegurar-se el triomf (87-76). Malgrat tenir la paella pel mànec, l’amenaça d’una possible remuntada no s’ha acabat d’esvair en cap moment. De fet, els visitants han arribat a anivellar les forces (96-96), però Jones ha fallat la safata que podia haver forçat la pròrroga i els del Bages s’han acabat imposant amb èpica (98-96).

La victòria de prestigi del Bàsquet Manresa (18-13), la novena del curs com a local, permet tallar la ratxa positiva en lliga de tres triomfs del València, conservar la preuada vuitena plaça i mantenir l’avantatge respecte al novè classificat, el Baskonia (17-14), a manca de tres partits per tancar la fase regular de la competició.