Lliga femenina

Molt ben retrobades

L’Spar Girona elimina el Jairis i supera els quarts d’una competició FEB després de les tres relliscades seguides

L’Avenida, el rival dijous a Fontajau (19.45 h), amb la tornada diumenge a Würzburg (18 h)

Spar Girona 70 Jairis 47

SPAR GIRONA:Magarity (4), Mendy (6), Tolo (12), Ygueravide (6), Canella –cinc inicial–; Parra (2), Nicholson (11), Bertsch (18), López (5), Cargol, Labuckiene (6) i Ribas. 18/35 de 2, 7/23 triples (3 Nicholson i 1 Mendy, Ygueravide, Bertsch i López), 13/17 tirs lliures, 43 rebots (9 Canella), 14 assistències (4Ygueravide i Canella) i 85 de valoració (21 Bertsch).HOZONO GLOBAL JAIRIS:Konig (5), Nelson (8), Bishop (1), Ayuso (6), Arrojo (6) –cinc inicial–; Horvat (7), Molina (1), Bettencourt (2), Grande (9 i Rembiszwska (2). 19/44 de 2, 2/13 triples (Konig i Grande), 3/5 tirs lliures, 19 rebots (4 Bishop), 7 assistències (3 Grande) i 30 de valoració (8 Ayuso)).PARCIALS:14-8, 17-19 (31-27), 23-10 (54-37) i 16-10 (70-47).

L’Spar Girona té l’objectiu que s’havia marcat a l’inici de la que acabaria sent la seva pitjor fase regular de la Lliga Femenina en quinze anys a dos partits. Disputar els títol i aconseguir una de les tres places en joc per a la propera Eurolliga passa per eliminar l’únic equip que ja té la plaça assegurada, per haver acabat primer després de 30 jornades (30-4, 18-12 l’Uni). La sèrie amb l’Avenida, a doble partit com la de quarts amb el Jairis, és la que va escollir Teledeporte i els horaris: dijous a Fontajau (19.45 h i en diferit per RTVE Play) i diumenge a les 18 h a Würzburg pel canal temàtic. Un format fins ara inèdit en els duels amb el conjunt castellà, perquè l’antecedent dels quarts de final de l’Eurolliga, en bombolla, van ser a Würzburg amb 700 espectadors i els dos rivals alternant-se la condició de local en 48 hores de diferència. El rival més acèrrim, amb Íñiguez a la banqueta i la polèmica per les seves declaracions a Julbe en el seu punt àlgid, va segellar la primera de les seves dues darreres presències seguides en la final a quatre amb dos triomfs (66-74 i 71-65), sempre amb el tècnic vitorià i l’Spar de Julbe com a darrer obstacle –el 2022, la sèrie va ser al millor de tres–. Les dues vegades que hi ha hagut una semifinal Uni-Avenida, els anys 2012 (78-45 i 58-69 i 2013 (60-57 i 75-76), sempre amb el primer partit a Salamanca, al millor de tres i 2-0 cada vegada. Aquest curs, 68-52 a l’octubre amb Vázquez i Antoja a les banquetes i 62-66 en el Partit de Totes i ja amb Íñiguez i Martínez.

“A la primera meitat hem tingut pressa en tot i ens ha faltat paciència, perquè contra rivals més durs et costa el partit. Hem de ser intenses en moments clau i intel·ligents en altres”, va dir Roberto Íñiguez un cop superada una eliminatòria que malgrat “semblar fàcil” ha demostrat l’oposició del rival, sobretot dijous passat. L’entrenador, sancionat ahir amb una tècnica per haver tirat la pissarra a terra en un temps mort –l’havien avisat tres minuts abans– i expulsat amb dues en l’anterior partit a casa, contra el Gran Canària el dia 20 –ho havia estat pel mateix motiu l’1 de febrer contra el Cadí– podria perdre’s algun partit si el comitè estatal de competició de la FEB, que encara no s’ha reunit, li imposa una sanció com a Bernat Canut, també desqualificat la temporada passada contra el Jairis a casa i que es va perdre dos partits per un càstig la resolució del qual va arribar 13 dies després dels fets.

El Jairis va anar un sol cop per sobre en el marcador –del partit, no de l’eliminatòria– en tota la sèrie, en el 0-2 de Nelson en la continuació del bloqueig amb Ayuso. Tolo a 5:44 amb un tir bombejat des de la pintura a passada d’Ygueravide en l’últim instant (4-2) donava el primer avantatge a l’equip gironí, que dominava el rebot (7-2) però les veia quadrades (0/5 triples). La pivot australiana des de la cantonada trepitjant el triple completava el 7-0 i les visitants es refeien anotant després de pèrdua de les vermelles (18-14). Belén Arrojo deixava la pista en llitera en el segon quart i, en el tercer, Konig fallava el triple que hauria representat l’empat a 34, després del qual 6 punts seguits de Tolo (40-31), Bertsch en l’inici de la seva operació maquillatge (18 punts, 9 en l’últim quart) i Nicholson de tres (50-35 i 57-39) deixaven el que quedava per a l’entrada de Parra, Cargol i Ribas.

ELS VESTIDORS

Veig que l’equip avança en el dia a dia però ens costa molt fer dos partits seguits durs amb la mateixa consistència
Roberto Íñiguez
Hem fet partits molt seriosos: totes aportem i tothom sap què ha de fer. Tenim molta il·lusió en aquest ‘play-off’
Ainhoa López
2
cops
s’han trobat l’Uni i el club de Salamanca en les semifinals de lliga, al millor de tres i sempre amb el segon partit a Girona (2-0).
3
segons
assenyalen a les pivots de l’Spar: a Magarity 1:04 després del salt inicial i a Tolo a 2:31 del descans (temps mort i tècnica a Roberto Íñiguez).
13
dies
des que van expulsar Canut el curs passat contra el Jairis fins que el van sancionar (2 partits). El comitè no s’ha reunit des de l’expulsió del tècnic de l’Spar el dia 20.
Patrocini

“És l’any que més diners s’han gastat”, diu Íñiguez sobre l’Avenida

“És l’any que més diners s’han gastat, i ho ha dit el president. Ell és el mecenes”, va dir l’entrenador de l’Spar, que malgrat que el partit a Würzburg encara no s’hagués acabat quan ell compareixia a la sala de premsa, descrivia el següent rival com “un equip fet per guanyar la lliga, i fa dos anys que no guanyen res”. “Pera ells estar classificats per a l’Eurolliga no és suficient. Cap títol i no arribar a la final a quatre de l’Eurolliga, per a un president que hi posa tants diners, és poc”, posava en context. I indicava: “Ens hem de centrar a continuar fent bé les coses, i l’equip està millorant.” Roberto Íñiguez va deixar la banqueta de l’Avenida en la seva tercera temporada a Salamanca, el curs passat, i quan al desembre havia perdut dos cops a Girona(76-72 en la lliga i 74-48 en l’Eurolliga) en deu dies. “Ho faig ara perquè aquest equip guanyarà la copa, la lliga, i jugarà la final a quatre”, va dir en el seu comiat, el 14 de gener del 2023.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)