Lliga femenina

L’Spar Girona, a Salamanca amb 12 punts de marge (73-61)

L’anada de les semifinals de la Lliga Femenina deixa un avantatge de 12 punts a l’Spar Girona, en el seu millor partit de la temporada i a un partit d’arribar a la final per primer cop en 5 anys i assegurar-se la classificació per a la propera Eurolliga. El 0-15 visitant amb dos triples seguits de Delaere enfilava el màxim desavantatge al segon quart (23-36 a 7:34 per la mitja part) i, el 12-0 vermell a l’inici del tercer permetia l’Uni tancar el quart 16-5 (57-53) amb 8 punts de Tolo i 4 de Labuckiene. Els triples de Mendy i Nicholson permetien superar la barrera psicològica (70-59 a 3:30) i Tolo de tir lliure la deixava en la dotzena.

Estira i arronsa

Nicholson a tauler des de 6,75 m i després d’ofensiu de Mendy (havia fet el 3-3 en el primer atac vermell) donava el primer avantatge local a 6:54 per acabar el primer quart. Magarity amb addicional havia empatat a 6 i la mateixa alera australiana a 14 a 5 minuts. Loz veia el cèrcol com una piscina (19-18 (3/3) però Leo Rodriguez (0-3, 9-12, 14-16 i 21-21 triple al tercer ofensiu llarg per es visitants) era a tot arreu i després de recuperació a la pintura Vilaró tancava el primer quart amb el tercer triple castellà (23-26, 3/6, 4/7 gironí).

Mig salvat

Íñiguez aturava el partit a 8:41 per la mitja part (23-30, Hatar per sobre Labuckiene i Prince de costat a costat, 0-9) però Delaere de 6,75 m per partid doble disparava la diferència (23-36). López de fora cap a dins a 7:10 tallava el 0-15 i s’apuntava al triple després que Hatar hagués enfilat el màxim avantatge (25-38). Bertsch amb Magarity esperant per substituir-la, de bracet amb Tolo forçava el temps mort de l’Avenida (30-38 a 5:39) i entre la pivot als dos costats i Ygueravide de sota sobre la botzina donaven ntitat a la reacció (34-38). La primera 3-2 blava l’esmicola la capitana de 6,75 m (37-40) amb Magarity i Bertsch juntes per la segona de Tolo i després d’una acció de cadascuna (41-42 la californiana) l’Avenida lligava un 0-6 amb cistella de Leo de fons i de banda sobre la botzina (14è punt, 6/8 de 2 i 2/2 triples).

Capgirat

L’inici del tercer quart permetia veure els millors minuts de l’Spar, que lligava un 8-0 amb punts de Tolo de cap i cua (49-48 a 6:51, minut de Nacho Martínez). Tolo de 4,6 m recuperava el màxim avantatge vermell a 5:09 (51-48) i des del mateix lloc l’ampliava a 3:19 (53-48, 12-0) perquè les blaves no eren capaces d’anotar fins a 2:14 mitjançant Prince (53-50) i Carter s’estrenava a un minut (55-53 triple).

Bertsch amb addicional obria l’últim quart (60-53) i Labuckiene a 8:48 amb una antiesportiva de Çakir sense penalitzar acostava el marge a la barrera psicològica (62-53). Les passes a Mendy d’Eva Areste a 8:14 quan li fan falta son per fer plorar i Magarity en la primera que toca després de triple canvi d’Íñiguez forçava el temps mort visitant a 6:16 (64-55). Mendy en una recuperació de Canella després de pèrdua en camp ofensiu de Magarity falla sola de tres i, després, Leo començava l’operació remuntada (64-57 a 4:58, minut gironí). La francesa, sola al frontal, no fallava a 4:03 (67-57) i Nicholson reprenia el fil (70-59). Una altra antiesportiva no castigada, ara de Delaere a 3:00, s’acabava amb avís de tècnica a l’entrenador vitorià i amb la potència lumínica del pavelló fent figa a 2:32. Magarity a 1:23 replicava Carter (72-61) i Tolo a 44,4 quan s’estava fent una casa a la zona rebia falta i anotava el 73-61 de tir lliure (1/2). Vilaró de 6,75 m a 28,3 fa aigua i l’últim de Carter es veu escopit pel cèrcol.