Lliga femenina

La carrossa, carabassa

L’Spar Girona només aguanta 11 minuts l’avantatge de l’anada i, sense encert ni capacitat de reacció, acaba arraconat per l’Avenida

Sense Eurolliga per segon any seguit, el club haurà de fer un altre projecte

Avenida 82 Spar Girona 51

PERFUMERÍAS AVENIDA:Koné (16), Leo Rodríguez (17), Delaere (4), Carter (16), Gil (18) –cinc inicial–; Çakir (3), Vilaró, Prince (8) i Hatar. 22/43 de 2, 8/16 triples (3 Carter, 2 Leo Rodríguez i º Gil, Çakir i Prince), 14/18 tirs lliures, 33 rebots (11 Koné), 15 assistències (5 Leo Rodríguez) i 100 de valoració (27 Koné).SPAR GIRONA:Magarity (6), Mendy (7), Nicholson (5), Tolo, Ygueravide (7) –cinc inicial–; Parra (5), Canella (3), Bertsch (12), López i Labuckiene (6). 12/33 de 2, 6/26 triples (2 Bertsch i 1 Mendy, Nicholson, Ygueravide i Parra), 9/9 tirs lliures, 31 rebots (9 Magarity), 12 assistències (3 López) i 42 de valoració (15 Bertsch).PARCIALS:20-10, 23-15 (43-25), 18-18 (61-43) i 21-8 (82-51).

El conte de fades en què s’havia convertit el play-off per a l’Spar Girona no va acabar amb final feliç. La dotzena de punts que havia aconseguit l’Uni dijous a Fontajau en el seu millor partit de la temporada es va esfumar en un tres i no res a Salamanca, perquè l’Avenida empatava l’eliminatòria a 8:39 per a la mitja part amb un 12-0 (22-10) i arribaria a tenir més de 20 punts d’avantatge (61-40 triple de Leo Rodríguez) abans que les castellanes passessin en l’últim quart per sobre el seu rival més acèrrim dels últims anys.

El miracle era arribar a Würzburg en disposició de tornar a una final de lliga per primer cop en cinc anys, el dia del cinquè aniversari de la segona que guanya el club gironí. Hauria permès el segon projecte amb Laia Palau en la direcció esportiva tornar a l’Eurolliga després d’una temporada en l’Eurocopa. Tocarà tornar-hi, amb un equip nou per tercera temporada seguida i amb un títol, la supercopa del 2022, com a balanç en tres temporades en les què ni tant sols s’ha alçat la Lliga Catalana i ha caigut tres cops en uns quarts en les competicions FEB.

La primera incògnita per aïllar és el tècnic. Si Roberto Íñiguez s’anima a seguir –va comprometre’s fins a final de curs quan va substituir Laura Antoja, després dels dos partits d’interinatge de Jordi Sargatal– quan s’hagi pres el temps per prendre la decisió i conegui “quina direcció pren el club”, segons va dir el vitorià, que seria el primer interessat a evitar un tercer exercici amb l’equip assotat pels entrebancs. L’alternativa és recórrer a una altra cara nova, que quan entri al vestidor local de Fontajau s’haurà d’adaptar a la idiosincràsia de l’Uni, amb què tenen contracte signat tres de les deu jugadores –Higgs ni aterra i Mitchell i Gardner son als EUA–, a banda de la tornada de Mendy després de ser mare, que han arribat des de l’estiu a Fontajau: Sandra Ygueravide, Laura Peña –baixa indefinida– i Marta Canella.

De peus a terra

“Si fa un temps ens haguessin dit que estaríem aquí lluitant per entrar en la final i classificar-nos per a l’Eurolliga, no ens ho hauríem cregut. L’equip ha superat moltes dificultats”, destacava Roberto Íñiguez a la sala de premsa de Würzburg després d’encaixar-hi la primera derrota com a visitant i havent-hi guanyat amb el Ros Casares, l’Uni en la primera etapa (2015), Sopron i Nadejda. La segona falta de Tolo (0 punts ahir) a 4:55 per acabar el primer quart era el primer contratemps per a les vermelles, que havien començat sòlides (8-7, triple de Nicholson en transició). Canella en la primera acció en què participava empatava a 10 amb l’addicional de la primera falta de les locals –Çakir a 2:51 per acabar el primer quart–, però des de llavors el partit es jugaria al ritme que volien les de casa, amb més recursos: 10-0 amb triple de la base turca i 7 punts de Carter, triple inclòs, que feia el 20-10 sobre la botzina del primer quart de bomba a tauler.

Bertsch, a 7:12 per a la mitja part i en el tercer ofensiu gironí seguit, anotava la següent cistella en joc de l’Spar, els primers dels seus 6 punts seguits (25-18). El triple de Mendy (38-23) aturava la fuita que estaven produint Leo Rodríguez (10 punts en la primera meitat) i Laura Gil (12), però amb el segon de Carter (41-23) l’eliminatòria arribava a la mitja part tenyida de blau.

Koné enfilava el màxim avantatge a l’inici de la segona meitat (45-25) i penalitzava el balanç defensiu gironí a passada de Leo (47-29) després de cistella de Mendy i Magarity. El contraatac de Nicholson (47-31 a 5:56 per acabar el tercer quart), l’únic de l’Spar en tot el partit, forçava el temps mort de l’Avenida, després del qual arribaven els primers punts d’Ygueravide (49-33 i 52-36 triple).

Gil (54-36, 16è punt) i Leo (58-40 a tauler al límit de la possessió i 61-40 triple, 15è) seguien interpretant el paper d’estrella per a l’equip castellà, i només dos triples de Bertsch, un al límit del tercer quart (61-43) i l’altre a l’inici de l’últim (62-46 a 9:29 pel final), mantenien oberta l’eliminatòria. La capitana de l’Spar fallava una entrada sota el cèrcol i, en el següent atac de l’Avenida, Prince agafava el relleu amb 5 punts seguits que resultarien ser l’inici d’un parcial de 17-0 que completaven Leo, Carter i Koné d’ofensiu (79-46). Parra tallava el parcial amb el seu triple a 1:05 (79-49) quan feia 48 segons que havia entrat per Ygueravide i, amb l’eufòria desfermada al pavelló castellà, l’escorta encara tenia temps de fer una altra cistella.

ELS VESTIDORS

No hem pogut aturar el seu talent. Ens ha mancat energia i, sobretot, encert. Estic orgullós de l’equip. No tot és guanyar o perdre
Roberto Íñiguez
Esperàvem una resposta d’elles. Sabíem que seria un infern i veníem a guanyar-les, però han estat infinitament superiors
Marta Canella
L’equip confia en mi i miro, sobretot en aquest tram de temporada, que tothom faci un pas endavant i faci el que sap fer
Leo Rodríguez
0
títols
és el balanç de l’Uni aquest exercici, un any en blanc per segon cop les tres últimes temporades.
6
minuts i mig
passen des que Canella empata a 10 en el primer quart fins que Bertsch fa la següent cistella visitant (22-14).
8
minuts i 24 segons
sense anotar en l’últim quart de l’Spar, que entre el triple de Bertsch i el de Parra encaixa un 17-0 (79-46).
3
jugadores
de la plantilla tenen contracte per al curs que ve: Ygueravide, Peña i Canella, que van signar per dues temporades.
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció