EBA

El somni es fa realitat

Ascens a LEB Plata El Sol Gironès Bisbal Bàsquet s’imposa al Bilbao Bàsquet i consuma l’ascens a la tercera categoria del bàsquet espanyol

Bilbao Basket 55 Bisbal Bàsquet 63

BILBAO:I. Chacón (5), E. Salinero (6), U. Barandilla (17), E. Ude (6), I. Betolaza (11)-cinc inicial-; A. Fernandez (0), I. Pedrosa (6), J. Rodriguez (0), K. de Castro (4). 17/42 de 2 punts. 4/32 triples. 9/22 tirs lliures. 54 rebots. 6 assistències. 34 de valoració.BISBAL:F. Diaz (2), E. Espinosa (13), L. Dibba (17), T. Espinosa (8), X. Torrent (17) -cinc inicial-; F. Viejo (0), J. Solé (3), G. Planas (0), I. Valera (3). 15/36 de 2 punts. 6/39 triples. 15/26 tirs lliures. 48 rebots. 10 assistències. 62 de valoració.PARCIALS:9-24, 21-9 (30-33), 16-9 (46-42) i 9-21 (55-63).

Semblava impossible, però ho han fet. Alguns ja els havien donat per morts, però la Bisbal no sap què vol dir rendir-se i ahir a Llíria ho van demostrar. Els inicis i els finals són molts importants, i ahir un bon inici i un bon final va donar l’ascens als empordanesos. Els dos conjunts van començar molt sòlids en defensa, per això el partit es va encallar en els primers compassos. Però els de Carles Rofes van aconseguir esgarrapar els primers punts aprofitant el rebot ofensiu. Els bascos van provar de fer un gir de guió demanant el primer temps mort, però no va servir de res perquè el Bisbal va liderar el primer quart deixant 15 punts d’avantatge (9-24). En el segon temps tot va canviar. Els bisbalencs no van saber crear bones ocasions i els bascos van retallar distàncies fins a deixar només tres punts al descans (30-33). Tornant dels vestidors el partit se’ls va complicar més, als del Baix Empordà. El Bilbao es va acabar avançant gràcies a un bon paper sota els taulells. Hi va haver un moment de màxima igualtat, però al final del període els bascos van aprofitar els últims minuts per afrontar el final del partit amb un lleuger avantatge (46-42). Una altra vegada semblava que el somni dels bisbalencs havia arribat al seu fi, però en una nova lliçó de no donar-se per vençut, el conjunt baixempordanès es va tornar a posar a davant amb un triple i addicional de Torrent i un altre triple de Solé. Al Bilbao li van començar a tremolar les cames i va ajudar els de Rofes fallant tres tir lliures. La sort es va posar de cara els últims minuts per als bisbalencs, i Torrent gairebé sentenciava l’ascens amb un triple a menys de dos minuts del final. Per posar emoció, el mateix Torrent i Dibba, segons després, fallaven quatre tirs lliures. Però una antiesportiva va acabar fent tirar la tovallola als bascos. I amb el 55-63 al vestidor el conjunt del Baix Empordà feia realitat el somni consumant l’ascens històric a la tercera categoria del bàsquet espanyol.

EL SISÈ CATALÀ

Amb el Sol Gironès Bisbal Bàsquet hi haurà sis catalans a LEB Plata
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)