ACB

El Baxi Manresa perd una oportunitat d’or a Màlaga (87-79)

Els manresans han dominat 20 minuts però s’ha desinflat al darrer quart amb un 20-3 (del 49-56 al69-59)

El Baxi Manresa, amb Moneke d’espectadors, s’ha desinflat en el darrer quart quan tenia contra les cordes a un Unicaja (87-79) que no estava gens còmoda però que ha endossat un parcial de 20-3 que ha sentenciat (del 49-56 al 69-59). Le pèrdues manresanes (22) davant l’agressiva defensa andalusa ha estat clau contra un Manresa que se’ls ha acabat la benzina davant un rival físicament dur, amb més rotacions de talent. Dimarts hi haurà el segon partit de la sèrie al millor de tres enfrontaments al Nou Congost (20.30h).

Els andalusos, sense el lesionat Perry, han arrencat encertats en el tir exterior agafant avantatge (18-13) amb pèrdues del Baxi. Però set punts seguits d’Oriola amb triple inclós ha servit per empatar (18-18). Els manresans han estat ben situats, durs i sobretot controlant el rebot que els ha permès sortir ràpida al contracop i fer un joc ràpid. El parcial ha estat espectacular culminat amb un 0-18 (18-30). Però l’Unicaja ha reaccionat amb dos triples seguits i han respòs amb un 12-0 (30-30) Dos triples de Robinson i Brancou a 2 segons pel descans ha deixat el Manresa amb avantatge a la fi dels dos primers quarts (34-40) amb bona feina de Sagnia.

A la segona part Oriola ha continuat aportant el seu talent i experiència i tot i la tercera falta de Robinson un triple de Vaulet ha eixamplat la renda (42-50). Però quan ho tenia més de cara Kalinoski ha aparegut per capgirar el resultat amb un triple i una cistella sota el cèrcol (60-56). El caràcter dels manresans els ha tornat a posar dins el matx amb un triple de Branccou (60-59). En aquesta fase l’Unicaja, que portava 6/26 triples, ha trobat a Alberto Díaz amb dos triples seguits. La rúbrica ha estat a 6 minuts pel final quan un alley-hoop de Díaz per Sima ha sentenciat (69-59). El parcial de 20-3 ha estat definitiu.