Lliga femenina

Un comiat a la sueca

Regan Magarity s’avança a l’anunci oficial del club i diu adeu a l’Spar Girona, del qual ha estat la referent l’últim curs

“Gràcies @unigirona per un any ple de grans records, d’experiències i de nous amics.” És el sorprenent missatge de Regan Magarity (1,90 m, 1996) ahir a mitja tarda al seu perfil d’Instagram. Ho és per la cronologia, perquè el contingut ja estava assumit al club gironí, que fa una setmana, dissabte al vespre, va iniciar l’operació sortida anunciant la marxa de Marianna Tolo, l’altra titular en el joc interior i amb qui havia coincidit abans al Landes.

Morgan Bertsch dimecres i Lauren Nicholson abans-d’ahir van donar continuïtat a la diàspora, en la primera setmana sense competició oficial i amb els equips més punters de la lliga anunciant les primeres arribades, entre les quals la millor jugadora de l’Spar aquest darrer exercici figura en les travesses per tornar a disputar l’Eurolliga –formava part de l’equip que iniciament deixa l’Uni sense quarts el 2022, abans de la invasió russa a Ucraïna.

Formar part del cinc ideal de la competició en la seva primera experiència a l’Estat, fent parella en la pintura amb Sika Koné (Avenida), haver acabat com la millor del rànquing en valoració de la lliga regular (19), segona en punts (13,5) i quarta en rebots (7,8) sense arribar als 27 minuts per partit la converteixen, sense ser extracomunitària, i tenir uns fonaments tècnics i físics que li permeten tenir molta regularitat en el rendiment, en fan una de les peces més cotitzades del mercat. Un valor a l’alça fora de l’abast del club gironí, que perd la seva referent aquest darrer exercici –molt superior en rendiment al de Bertsch, amb qui les expectatives a l’estiu eren similars– i que haurà de recórrer a un perfil de jugadores descartades pels equips que l’últim curs s’han mostrat molt per sobre del potencial gironí. És el cas, per exemple, de Christille Diallo (1,93 m, 1993) del Casademont. L’altra via, jugadores en progressió que vulguin aprofitar el trampolí que suposa passar per Fontajau o fitxatges com Borislava Hristova (1,82 m, 1996) procedent del Sepsi, com Rebekah Gardner fa tres anys i, com la californiana, sense experiència a l’LF.

LA DADA

19
punts
de valoració per partit, la millor de la lliga regular en el seu debut a l’LF amb l’Uni
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)