ACB

San Emeterio és l’escollit

El Girona tria Fernando San Emeterio com a nou director esportiu i en els pròxims dies es farà oficial; l’acompanyaran Xus Escosa, ‘general manager’, i Erick Moleiro, ‘scout’

La casa no s’ha de començar mai per la teulada i al Bàsquet Girona ho saben i van per feina. Marc Gasol, president del club, ho va deixar clar: “Volem que la direcció esportiva i el cos tècnic vagin alineats.” I la gran prioritat per al pròxim curs és reforçar l’àrea esportiva. Segons ha pogut saber aquest diari, Fernando San Emeterio s’unirà al Bàsquet Girona com a director esportiu en els pròxims dies. L’acord és total i només falta l’oficialització, amb un San Eme que ja ho ha comunicat al València Basket, on exerceix d’entrenador assistent del primer equip des del 2021, any de la seva retirada com a jugador. Ha treballat amb els tècnics Joan Peñarroya, Álex Mumbrú i, des del mes d’abril, amb Xavi Albert.

L’acord entre San Emeterio i el Bàsquet Girona estableix que el càntabre pugui continuar vivint a la capital valenciana amb la seva família, de manera que farà una part de les seves tasques de manera telemàtica i es desplaçarà a terres gironines quan convingui. La clau per atraure San Emeterio ha estat la bona relació que hi ha amb Gasol, company d’equip a l’Akasvayu del 2006 al 2008, i la proposta d’un projecte de club atractiva que suposaria fer un pas més en la seva carrera fora de les pistes. Un dels reptes que té el club és jugar la temporada que ve en competicions europees i el club espera poder ser convidat o ocupar una plaça d’una renúncia d’EuroCup. A la Champions és complicat accedir-hi i la FIBA Europe Cup és poc atractiva.

Una figura de ‘scout’

Una altra de les novetats que hi haurà a l’àrea esportiva és la d’una figura que es dedicarà exclusivament a fer scouting de jugadors i equips. El club ha tancat un acord amb el captador de talents Erick Moleiro, que ja havia fet d’assessor aquesta temporada a Marc Gasol en alguns moviments del mercat. A més a més, Xus Escosa continuarà sent el general manager del Bàsquet Girona i podrà delegar moltes de les feines que fins ara absorbia el seu càrrec. Una nova evolució del Bàsquet Girona.

ACORD TANCAT

L’excompany de Gasol a Girona exercirà la direcció des de la ciutat de València

OBSERVAR I CAPTAR

Erick Moleiro, vinculat al club com a assessor, serà la nova figura de ‘scout’

Formento, Plà, Escosa i, ara, San Emeterio

En els 10 anys d’història del Bàsquet Girona, el club ha tingut tres directors esportius, Àlex Formento (2017-2020), Jordi Plà (2020-2024) i l’actual Xus Escosa. Formento, cofundador del club, va ser el primer a ocupar el càrrec, just quan es va crear el primer equip. Dos anys més tard, el 2019, Formento va decidir prescindir de Quim Costa, entrenador del LEB Plata, i va agafar la responsabilitat de les dues àrees. Un any més tard, amb l’ascens a LEB Or del Girona, Marc Gasol va fitxar Jordi Plà i es van tornar a separar les dues àrees amb el fitxatge de Carles Marco com a entrenador i la sortida de Formento de mutu acord amb el club. Plà va aconseguir una permanència a LEB Or i, en el segon curs, un ascens a l’ACB, amb Gasol a la pista. Aquest curs, Plà va renunciar al càrrec al gener i Xus Escosa, general manager i també cofundador del club, va agafar el càrrec fins avui.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)