Més bàsquet

BÀSQUET / NBA

BASKETBALL WITHOUT BORDERS EUROPE

Aparador de talents

Arrenca a Barcelona el campus amb alguns dels millors joves del continent i amb Marc Gasol, Serge Ibaka, Jason Terry, Marcus Camby i Vladimir Radmanovic com a «professors» d'excepció

Una trobada dels millors talents europeus menors de 19 anys i un aparador perfecte per veure quins poden ser els cracks del futur. El campus Basketball Without Borders, que organitzen conjuntament la FIBA i l'NBA i va arrencar ahir a la ciutat esportiva Joan Gamper, seu de la majoria d'activitats juntament amb el Palau Blaugrana. La iniciativa, que va néixer el 2001, es fa per primer cop a Barcelona gràcies a l'acord entre el Barça i l'NBA i seran quatre dies de xerrades, entrenaments i partidets que culminaran diumenge amb l'All-Star entre els millors al Palau. Un fi de festa obert al públic que servirà de prèvia a la final de la Lliga Catalana. Entremig de tot plegat, temps també per a la solidaritat. Ahir es va fer un clínic d'ahir amb atletes dels Special Olympics i avui es farà una visita a l'hospital Sant Joan de Déu.

Pau Gasol i Rudy Fernández no hi van ser en el primer dia d'activitats, en què els monitors estel·lars van ser Marc Gasol (Grizzlies), Serge Ibaka (Thunder), Marcus Camby (Blazers), Vladimir Radmanovic (Warriors) i Jason Terry (Mavericks). Unes primeres sessions de treball amb 47 promeses, entre les quals el català del Barça Josep Pérez. Va faltar a la cita, però, Albert Homs (DKV Joventut), que s'està entrenant amb el primer equip de la Penya i lluny dels focus d'una NBA que cada cop pesca més en el panorama continental. I és que, no ens enganyem, campus com aquests són una gran ocasió per radiografiar de primera mà quins jugadors poden ser interessants per a l'NBA en un futur immediat. En tot cas, la iniciativa suposa una experiència única per a aquests joves d'entrenar-se amb alguns dels seus ídols. «Quan era jove veia jugadors com ara Garnett i Chris Bosh, i volia ser com ells i aquests nois penso que estan vivint el mateix», va explicar Serge Ibaka. Per a Marc Gasol, aquest és el segon cop. Fa set anys va ser un dels joves participants al campus i ara hi torna com a jugador NBA per explicar la seva pròpia experiència.

Marc Gasol: «Si algun cop el Barça pot guanyar els Lakers, ara és el moment»

Marc Gasol espera motivat el duel del 7 d'octubre al Sant Jordi entre els Lakers i el Barça. El pivot dels Grizzlies espera una victòria dels blaugrana, i creu que pot ser el moment oportú perquè això passi. «El Barça fa dues o tres setmanes que s'entrena i els Lakers tot just en farà una, si algun cop el Barça pot guanyar els Lakers, ara és un bon moment per fer-ho, i més en un pavelló immillorable i un ambient espectacular», va sentenciar Gasol, que va lloar el conjunt blaugrana: «És un bloc fet, en què cada jugador sap quin és el seu rol.»

Pel que fa al mundial i a la selecció, Marc Gasol considera que l'equip, tot i el sisè lloc, continua tenint un gran futur: «Quan guanyàvem dèiem que l'any següent començàvem de zero i era un torneig nou, i ara ha de ser igual.» Tampoc no va voler dir res de la possible sortida de Scariolo: «No hi ha debat; els jugadors no ens hem de preocupar d'això, sinó de jugar.» Marc Gasol va parlar també de la nova temporada amb els Grizzlies, i té clar el que toca: «Intentarem millorar com a equip i el nostre objectiu és tornar als play-off

Ibaka, amb els joves africans

Serge Ibaka, que acaba d'estrenar lloc web (sergeibaka.com), vol contribuir al fet que altres joves d'Àfrica puguin seguir les seves passes i, juntament amb Adidas i la seva empresa de representació, U1st Sports, ha posat en marxa un programa de campus en diversos països del continent. «M'agradaria que tinguessin la mateixa oportunitat que vaig tenir jo», va explicar el congolès, pel qual tornar a Catalunya és «tornar a casa». L'expivot del Manresa va mostrar-se molt satisfet del seu primer any en l'NBA (7,8 punts i 6,8 rebots) i no es penedeix d'haver marxat: «Estic molt content, tinc la confiança del tècnic i dels companys i em sento estimat pels aficionats; això em dóna molta confiança.» Amb vista al nou curs, espera que els Thunder continuïn creixent –«som joves i estem treballant de valent, plegats»– i va deixar pels núvols Kevin Durant, company seu a Oklahoma i MVP del mundial: «És un bon company i ens ajuda a tots. És una bona persona i un bon amic, i molt professional.»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)