L'Andorra guanya el títol

L'equip de Joan Peñarroya va ser clarament superior a l'ADT

Joan Peñarroya
ENTRENADOR DE L'ANDORRA
«Estem contents. Hem fet tres quarts de molt bon bàsquet contra un rival d'entitat. Els nostres dos primers períodes han estat els millors del que hem fet de temporada. Però costa mantenir la concentració amb 20 punts a favor, i en el tercer quart això ens ha passat factura. És difícil tornar a entrar després en elpartit quan has desconnectat, però ho hem fet i això és positiu»
Mateo Rubio
ENTRENADOR DE L'ADT
«Ha estat un partit bonic, tot i que perdre lògicament mai és agradable. en la primera part ells han dominat i hem anat sempre a remolc. Després del descans hem aconseguit capgirar el resultat, però al final ells han tornat a ser clarament superiors i han merescut la victòria»

El River Andorra va guanyar ahir la final de la Lliga Catalana LEB Plata contra l'ADT i s'embutxaca el primer títol del curs. L'equip de Joan Peñarroya va manar des de l'inici. La prova, el clar parcial de 17-6 dels cinc primers minuts de partit. Els locals, amb un gran equilibri entre el joc interior i l'encert des del perímetre, van dur el timó durant els dos primers quarts i a quatre minuts del descans ja dominaven per 20 punts de diferència (41-21). El partit estava trencat, però a partir d'aquí va canviar el guió per complet i l'ADT va capgirar el resultat. Abans de marxar al vestidor l'equip tarragoní va clavar un parcial d'1-8 i després de la represa un altre parcial de 12-27 (60-61, al 30') que va permetre als de Torreforta plantar-se en els últims deu minuts de partit amb possibilitats reals d'aconseguir la victòria. El bon paper dels bases Bataller i Marco en la direcció, aportant també punts en atac, i la bona feina dels pivots Cage i Riu sota els cèrcols va propiciar la reacció d'un ADT que, això sí, va estar fatal des del perímetre (4/18 en triples; 0/5 de Viñas i 1/7 de Guirao). El poc encert exterior i el desgast físic, però, van permetre a l'equip de Joan Peñarroya tornar a agafar la iniciativa del joc en el tram final. El River Andorra va despertar en els últims deu minuts de partit i, liderat per l'MVP del partit Rob Johnson (20 punts i 8 rebots; 24 de valoració), va clavar un parcial incontestable de 23-11 que va decidir la final. Matalí (15 punts i 5 rebots) i els triples de Ros (5/6) i Sánchez (3/6), els grans socis ahir de Johnson, van ser els altres protagonistes de la final.