Més bàsquet

Pau Gasol.

Jugador dels Lakers

«Aconseguir el meu tercer anell seria increïble»

el 2010
«Ha estat molt positiu, sobretot perquè hem guanyat el títol, que era l'objectiu»
ELS REFORÇOS
«M'agrada l'equip que tenim, tot i que no l'hem pogut experimentar al cent per cent»
LAKERS-CELTICS?
«Hi ha molts equips a bon nivell. El rival m'és igual, si el meu equip arriba a la final»
el fenomen heat
«S'ha de veure si mantenen el nivell. Aquí el que compta és el final de temporada»
sense mundial
«Sort que vaig tenir descans a l'estiu. Noto que m'ha anat bé per poder començar molt fort»
40 minuts per nit
«Ja no tinc 20 anys, en tinc 30. Però ara mateix és el que l'equip necessita de mi»
marc, el germà
«El veig bé, juga dur i no es queixa de res. I els Grizzlies estan sent sòlids»

—S'acaba l'any. Quin balanç en fa i què li ha donat el 2010?

—«Ha estat molt bé, molt positiu. Estic molt content per com ha anat, sobretot pel que fa a la salut, i respecte a l'equip, també ha estat molt bo perquè hem aconseguit el nostre objectiu, que era guanyar el campionat.»

—Aconseguir el three-peat [tres anells de campió consecutius] és el que el sedueix ara mateix?

—«Aconseguir el tercer anell seria increïble i aquest és el meu desig. S'ha de veure si en som capaços, però ja et dic que serà difícil.»

—Amb els problemes de lesions que han afectat d'una manera o altra Kobe, Bynum, Ratliff, Walton i vostè mateix, està satisfet del balanç actual?

—«Podria haver estat millor, sens dubte. Hem perdut alguns partits que podríem haver guanyat, però de moment no estem del tot malament.»

—Els Heat han fet molt soroll en l'NBA. Què en pensa de l'arribada de LeBron i Bosh a l'equip de Wade? L'equip de Miami té tant pes esportiu com publicitari?

—«De moment estan acaparant molta atenció pels canvis que hi ha hagut, pels jugadors que han reunit. Ara s'ha de veure si mantindran l'alt nivell que estan assolint, si mantenen el rendiment dels jugadors. Aquí el que compta és com i on s'està al final de la temporada.»

— Els ha sorprès l'inici dels Spurs i dels Mavericks? En pretemporada es deia que els Lakers no tindrien rival a l'oest.

—«Tots dos estan molt i molt bé, mantenen un nivell altíssim i estan jugant de manera molt convincent. A l'est, Boston també està a un nivell molt alt i juga molt bé. Quan ens hi enfrontem veurem com està el tema, però ja en tenim ganes.»

—És de l'opinió que els reforços dels Lakers, Blake, Barnes i Ratliff, són els ideals i que fan que l'equip sigui molt millor que fa un any?

—«[S'ho rumia] Això es demostrarà simplement amb els resultats, segons com acabem la temporada. Aleshores podré contestar la pregunta. Però sí que puc dir que m'agrada l'equip que tenim, les peces, els jugadors, tot i que de moment no l'hem pogut experimentar al cent per cent per aquestes lesions que comentes. Crec que guanyarem en profunditat de rotació en el joc exterior. Pel que fa al joc interior, les lesions ens han limitat força. Ja tinc ganes que l'equip estigui al màxim.»

—Visiona un nou capítol Lakers-Celtics al juny?

—«No ho sé. Hi ha molts equips que estan a molt bon nivell. A nosaltres el que ens preocupa és arribar a la final. Si el rival és un altre a mi, sincerament, m'és igual. El que vull és que el meu equip arribi a la final.»

—Els Celtics van analitzar què els va passar en l'última final, amb Perkins o sense, i només han fitxat pivots. Això els fa realment més perillosos? Per vostè és un orgull que hagin fitxat així, ja que envien el missatge que van caure pel joc interior dels Lakers?

—«És clar que una de les claus de l'èxit és tenir un joc interior potent i dur, que t'asseguri rebots i intimidació a dins, perquè en els play-off el joc físic augmenta i cal tenir profunditat de banqueta en aquestes posicions.»

—Les seves tres primeres setmanes de competició li van donar la raó per haver descansat a l'estiu. Però Bynum no ha reaparegut i això el sobrecarrega de minuts. Aquest fet trenca els seus plans?

—«Sort que vaig tenir descans a l'estiu. Noto que m'ha anat bé, perquè he començat la temporada molt i molt fort. Fa més de 20 partits que jugo 40 minuts o més en tots. Però ja no tinc 20 anys sinó 30, i això també es va notant.»

—S'està abusant del seu esforç?

—«No. M'estan utilitzant tot el que creuen que m'han d'utilitzar. Fins a aquest moment, està sent una temporada exhaustiva pel que fa a minuts, però ara mateix és el que necessita l'equip. Intento respondre tan bé com puc. Hi ha partits en què estic més fresc i més eficient i d'altres que noto que em costen una mica més.»

—N'esperava més de la temporada del seu germà Marc i dels Grizzlies?

—«A ell, l'estic veient bé. Fa un treball molt bo, no es queixa de res, juga dur... L'equip té partits bons i d'altres que no són tan bons. A Memphis ens van guanyar i estan a un 45% de victòries, de manera que la seva temporada és sòlida. Tenen jugadors amb talent, i en Marc està fent una temporada excel·lent.»

—Veu Rudy atrapat en un bucle, com es percep en moltes esferes de fora de l'NBA?

—«Últimament el veig millor, més animat, amb més bona actitud. Hi ha partits en què li entraran els tirs i altres en què no, com a tots, però el veig millor.»

—Aquest any han arribat a l'NBA grans pivots europeus (Erden, Asik, Mozgov, Pekovic...) o formats a Europa (Splitter). Que potser aquest perfil de jugadors escasseja als Estats Units, o realment els veu a tots amb capacitat de fer una gran carrera en l'NBA?

—«Depèn. De capacitat en tenen, per alguna cosa són ja en l'NBA, però a partir d'aquí hi intervenen molts factors, la sort, la situació de cadascú i la qualitat.»

—Quins són els tres pivots més durs, més difícils de superar en aquest moment?

—«N'hi ha bastants. Depèn del dia, que em surtin bé les coses i que a qui tinc al davant no li surtin bé. Però Dwight Howard és dur i aquest any també està jugant molt bé. I el meu germà és un paio molt difícil de superar [picada d'ull i somriure inclòs]. I un altre jugador que t'exigeix molt és Brook López [s'hi acabava d'enfrontar].»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)