FEB

BÀSQUET / LLIGA FEMENINA

Ja no hi ha excuses

El Girona necessita una victòria a Fontajau si no vol començar a acostar-se perillosament a la cua

Anna Caula recupera Georgina Bahí per rebre el Celta, que ha lligat dos triomfs per primer cop

Anna Caula
ENTRENADORA DEL GIRONA FC
«El Celta és un equip que ha patit durant la primera volta, però que ara mateix passa pel millor moment. És normal que tinguin la moral a dalt de tot. S'ha d'estar alerta amb els equips que estan en bona ratxa»
«Jordana és el pal de paller de la seva estructura ofensiva. És una base intel·ligent i amb bon físic que sempre controla el ritme del partit. També s'ha de tenir en compte la parella interior, que es complementa a la perfecció»
«El grup va creixent a mesura que passen els dies i esperem oferir entrega, lluita i il·lusió durant els quaranta minuts de partit»

Immers en la pitjor ratxa de la temporada (tres desfetes seguides), al Girona li toca fer un pas endavant a casa si no vol complicar-se en excés la vida. La visita del Celta, rival directe –té el mateix balanç (5-9)– i un dels tres equips que només han guanyat un partit a fora, sembla un bon moment per trobar el punt d'inflexió a Fontajau.

El que és clar és que l'afició, com ha fet fins ara, no fallarà a la cita i ajudarà en el que pugui, sempre amb el positivisme per bandera, un equip qualitativament millor del que indica la classificació. A banda de la novetat d'Anna Caula –ja va dirigir el partit de la setmana passada, però serà la reestrena a Fontajau–, torna Georgina Bahí, absent la setmana passada per un problema muscular. La seva inclusió en l'equip permetrà una major rotació en el joc interior. El triomf tindria un valor doble ja que també aconseguiria l'average. En l'anada, 58-63 per a les gironines.

Van a més.

En dues jornades, al Celta se li ha aclarit tot el panorama. De veure's enganxat a les brases a escapolir-se'n amb el fet de lligar dues victòries per primer cop. I, a més, contra rivals directes com el Navarra –hi té l'average guanyat– o l'Olesa. El gallec és un bloc compacte, en el qual tant el tècnic com el gruix de peces importants –excepte Mitxulkova– ja militaven el curs passat. La rotació és curta, amb sis peces movent-se entre 27 i 33 minuts (Sliskovic, Jordana, Stakneviciene, Marcos, Gómez i Mitxulkova).

Miguel Méndez disposarà de tota la plantilla després que les jugadores tocades –Jordana tenia un esquinç i Egle i Marcos arrossegaven molèsties– hagin deixat enrere els problemes físics que tenien a principi de setmana.

El Girona sap per experiència que, si no surt amb la concentració i l'ambició necessàries, el rival li pot pujar a cavall i després recuperar és complicat. Ha de ser intens al darrere i explotar el talent en atac amb regularitat, sense alts i baixos.

Un mur cada dia més alt

El Girona no celebra una victòria a Fontajau des del 27 de març passat (58-51 contra l'Eivissa). Dit així, sona fort, però també s'ha de tenir en compte que no hi ha competició en la lliga femenina des de principi d'abril fins a l'octubre. Ara bé, és l'únic dels catorze equips que encara no ha aconseguit ni un sol triomf (0-5) davant una afició abnegada i que li ha fet costat fins i tot en partits surrealistes, com ara contra el Gran Canària o l'Hondarribia. Que giri aquesta inèrcia és bàsic ja que dels dotze partits que li queden, vuit els disputarà a casa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)