ACB

BÀSQUET / ACB

El Regal Barça, espès però resolutiu

Protagonitza un altre partit discret, però en l'últim quart imposa la lògica i venç el Menorca

Va 33 minuts a remolc, però Anderson lidera un parcial de 5-15 que fa girar la truita

Xavi Pascual
TÈCNIC DEL REGAL BARÇA
«Primer de tot vull felicitar el Menorca i el seu entrenador, perquè han jugat de cara i han tingut opcions de guanyar»
«Nosaltres no hem estat al nostre nivell, sobretot en els dos primers quarts; el més positiu ha estat la victòria i poca cosa més»
«No ens esperàvem la lesió de Morris, que ens ha desdibuixat el nostre guió en la posició de 4; hem volgut millorar però fins al final no hem pogut assegurar la victòria, quan hem defensat els u contra u de cara»
EL PITJOR
RICKY RUBIO
No està bé. Ahir, un altre cop molt espès (-4 de valoració).
EL MILLOR
BONIFACE NDONG
Anderson va liderar el parcial definitiu, però ell va ser clau dins la zona.

Ja va passar fa una setmana a Fuenlabrada i es va repetir ahir a Maó. Fa la sensació que el Regal Barça s'ha agafat un petit respir en l'ACB pensant en l'imminent play-off europeu, i que es pren alguns partits excessivament al ralentí, confiant en l'acceleració final per sortir victoriós. Fa set dies ho va pagar amb una inesperada derrota i ahir va anar inesperadament a remolc del cuer durant 33 minuts, però ho va saber arreglar en l'últim quart. Com admetia Xavi Pascual al final del matx, el millor va ser la victòria, que permet als blaugrana continuar al capdavant de la lliga, perquè el joc va tornar a ser discret.

Els blaugrana van tenir molts problemes per aturar el joc obert dels pivots baixets del Menorca, que va sorprendre amb Cuthbert Victor de quatre. Lorbek no podia superar la seva velocitat jugant de fora a dins, i en aquest escenari la baixa d'última hora de Morris va adquirir molta més transcendència. A més, per acabar-ho d'adobar, el Barça va tornar a sortir adormit, sense agressivitat i entestat a llançar de tres (1/7 triples). Va trigar cinc minuts a fer el primer bàsquet –un cop de dits d'Ndong– i va fallar els primers 7 llançaments (0/7), i això va donar ales a un Menorca amb l'aigua al coll i molt combatiu (11-1 de sortida). Un temps mort i les rotacions –amb l'entrada d'un Ndong més mòbil i de Roger– van despertar tímidament els blaugrana, però tot plegat va ser un miratge, perquè al Barça li faltava un punt d'intensitat (18-12). No havia aturat Limonad (8 punts en el primer quart i 12 fins al descans) ni tampoc Jakim Donaldson (13 i 19 de valoració en 20 minuts). Un Donaldson que també feia mal de fora a dins en l'un contra un. Una altra via d'aigua, però, era el rebot, amb 9 d'ofensius els de Paco Olmos fins a la mitja part. Navarro (20 punts però mals percentatges) intentava aguantar el tipus, però el Barça estava patint tot i la seva superioritat de centímetres. I, sobretot, estava orfe d'altres referents, perquè Anderson no apareixia i Ricky tornava a evidenciar que no està bé. La imatge de Xavi Pascual empipat de camí dels vestidors reflectia el mal primer temps dels blaugrana, que tot i això continuaven vius (38-33).

Anderson de 4.

després de la represa, tot i uns bons minuts de Perovic i un 2+1 d'Anderson, el Menorca va tornar a marxar sota l'encert de Limonad (23 punts al final), però el Barça, a partir d'aquest moment, es va posar les piles i va trobar l'antídot a la proposta del Menorca. Va posar Roger sobre Limonad, que ja no ho va tenir tan fàcil, Anderson de 4, amb un sol cinc en pista (quasi sempre Ndong, que va fer un partidàs) i va apostar per Lakovic d'1, per tenir més amenaça exterior davant de les defenses alternatives plantejades pel Menorca. I en defensa va apujar el llistó de la intensitat. El Menorca va començar a perdre pilotes i malgrat aguantar fins al final del tercer quart (57-53), en l'últim va claudicar. A 6:33 Lakovic, amb dos tirs lliures, va donar el primer avantatge al Barça (61-62), i Anderson, amb 9 punts seguits, va posar fi a la resistència menorquina (parcial de 5-15 i partit resolt amb 68-77). Una distància que Lakovic i Navarro, infal·libles des de la línia de personal (14/15 entre els dos), van administrar amb solvència.

Morris, també absent per una lumbàlgia

A més de les baixes ja conegudes de Fran Vázquez i Ingles, Terence Morris tampoc va poder jugar per culpa d'una lumbàlgia, que el va deixar KO durant l'escalfament. Un contratemps sobretot per la mobilitat dels pivots més petits del Menorca (sobretot Donaldson i també Cuthbert Victor fent de 4) davant de Perovic i Lorbek. La solució, Anderson de 4 i Ndong, més mòbil i decisiu (11 punts, 8 rebots i 2 taps).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)