ACB

BÀSQUET / ACB

Ganivetada de Valters al Manresa

Fon tot el treball de l'Assignia amb un triple a 8 dècimes del final

Montañez, a la desesperada, va intentar la rèplica però va errar

Jaume Ponsarnau
ENTRENADOR DEL MANRESA
«[Sobre l'última acció] La consigna era defensar perquè no aconseguissin llançar. Ha estat un cara o creu amb dècimes de segon i, tal com ha anat, no hi ha absolutament res a dir»
«Em lamento del mal joc que hem fet a la primera part, amb poc rigor, poca qualitat i ells ens han tret dels nostres espais. A la segona part, ho hem fet raonablement bé»

Segurament, la derrota d'ahir no tindrà efectes classificatoris ja que la salvació està més que encarrilada. Ara bé, a l'Assignia se li va quedar cara de babau en veure que se li volatilitzava una victòria que ja palpava amb els dits al fortí de Fuenlabrada, on els locals acrediten un 13-2 al present curs. Tot semblava gairebé definit amb 52-54 i una recuperació de San Miguel. La jugada acabaria amb una cistella anul·lada a Slokar, on no quedava gens clar si havia estat així. A tot això, en la jugada posterior i amb el temps quasi exhaurit, Valters es va inventar un triple agònic a 8 dècimes del final que girava la truita per deliri de l'afició madrilenya. Ponsarnau va demanar un temps mort per preparar una acció desesperada, però Montañez no va poder anotar. L'equip continua amb coixí respecte a les brases, mentre a Fuenlabrada es continua somiant amb el play-off.

Insuls.

L'emoció i la incertesa del tram final van esborrar una mica la grisor i el desencert que va presidir el partit, sobretot en els dos primers quarts. El 27-22 de la mitja part i els percentatges –12/32 tirs el Fuenlabrada i 9/30 el Manresa– ho deien tot. Els grans maldecaps per a l'Assignia se centraven en el joc interior rival ja que, de mica en mica, Ayón va anar imposant la seva llei a la zona i Mainoldi, la seva versatilitat.

L'equip, ferm al darrere, va millorar les prestacions ofensives a la tornada de vestidors i, entre l'encert d'Slokar i Grimau i la batuta de San Miguel, va entrar a l'últim quart amb un lleuger avantatge (38-41, 31'). Situació que es va mantenir per la irrupció de Montañez. El capità va anotar els seus 7 punts en el tram final, amb un triple inclòs que feia pensar que el més difícil s'havia superat (48-52, 39'). Però Valters va demanar l'última paraula i va trinxar el treball manresà amb un triple des de més enllà de vuit metres.

La salvació pot arribar diumenge

Tot i el cop dur rebut ahir al Fernando Martín, l'Assignia podria certificar la salvació matemàtica ja diumenge que ve. Perquè sigui així li cal desfer-se del Cajasol al Nou Congost (12.30 h per Esport3) i, després, esperar que els dos equips que ara estan situats al descens, el Granada i el Menorca –també juguen diumenge– perdin a les pistes del Lagun Aro i l'Estudiantes. Amb aquesta combinació, els del Bages sumarien 10 victòries quan falten tres jornades per al final. El Granada n'acumularia 7 (i amb l'average perdut) i el Menorca, al qual ha de visitar d'aquí a dues jornades a Maó, 6, i ja no el podrien atrapar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)