ACB

BÀSQUET / ACB

«És el moment d'anar-me'n»

Ricky s'acomiada i la setmana que ve serà presentat a Minnesota

El Barça rebrà un miliód'euros i tindrà preferència si torna

«Em sento com un nen petit que compleix el seu somni», diu el base

Ricky Rubio
NOU BASE DELS TWOLVES
«És una il·lusió que tenia, un somni, i l'he pogut complir»
«Vaig venir al Barça amb la mentalitat de marxar als dos anys, però no em pensava que em costaria tant; he estat com a casa»
«Obviament no ha estat el meu millor any, però no marxo per això; crec que és el moment d'anar-me'n, després d'haver guanyat l'ACB, que em faltava»
«Només tinc paraules d'agraïment per al Barça; a Joan Creus, per fer-me les coses fàcils; a Xavi Pascual, per haver confiat en mi, i a tots els meus companys, que són molt grans»
«També vull donar les gràcies al Joventut, per formar-me i donar-me l'oportunitat de debutar en l'ACB, i al Masnou»
«Em motiva poder jugar contra els millors; mai he sortit de Barcelona i tinc una mica de por, però alhora tinc molts ganes d'afrontar aquesta aventura»
«Físicament és un bàsquet molt més dur i hauré de fer peses; vull seguir millorant»
Joan Creus
SECRETARI TÈCNIC BARÇA
«Esperem que triomfi i que estigui molts anys allà, però si vol tornar el Barça es reserva un dret preferencial»
«En Ricky, en aquests dos anys, ha deixat empremta»

Ja no era un secret i només faltava que Ricky i el Regal Barça escenifiquessin oficialment que, a partir de l'any vinent, començaran camins separats. «Després del títol de l'ACB, que és el que em faltava, és el moment d'anar-me'n», va dir el del Masnou, que amb 20 anys emprendrà l'aventura de l'NBA que va aparcar fa dues temporades per enrolar-se al conjunt blaugrana. La setmana que ve Ricky, que va estar acompanyat dels seus pares i molts dels seus companys –Navarro, Roger, Lakovic, Sada i Ingles–, viatjarà a Minnesota per ser presentat al Target Center com a nou jugador dels Timberwolves.

El Barça, tal com estava estipulat en el contracte que va signar fa dos anys, rebrà un milió d'euros en concepte de clàusula de sortida i tindrà opció preferencial si el base decideix tornar a Europa. D'aquest milió d'euros, els TWolves només en poden pagar una part (500.000 dòlars, uns 340.000 euros), com marca la normativa NBA. El jugador, número 5 del draft del 2009, haurà de fer front a la resta de diners. Ricky signarà per quatre anys, dos garantits –1,8 milions d'euros el primer i 2 milions el segon, segons el conveni col·lectiu vigent fins aquest curs–, i dos d'opcionals. Caldrà veure si el curs a l'NBA comença amb normalitat pel possible tancament patronal (lock-out), un risc que Ricky assumeix: «Espero que no n'hi hagi, i si n'hi ha m'han dit que segurament no serà tot l'any; així tindré temps per entrenar i preparar-me. Si s'anul·lés tota la temporada, arribat el moment parlaria amb el Barça.»

Sisè català.

Ricky seguirà els passos dels germans Gasol, Navarro, Raül López i Rudy Fernández en la millor lliga del món, tot i que li tocarà aterrar en una franquícia que ha estat la pitjor d'aquest curs (17-65) i una ciutat on a l'hivern les temperatures són gèlides. A Minnesota, però, l'esperen amb els braços oberts. «Estem encantats; és un jugador fora del comú, que tot i la seva edat ja ha guanyat molts títols; aquests dos anys li han anat bé per fer el salt», va dir ahir David Kahn, president dels Timberwolves.

Ricky, que si Scaririolo el crida està obert a jugar l'europeu, té clar que li tocarà treballar de valent per continuar millorant i fer-se un lloc en una lliga molt més física. «Em tocarà fer peses», va admetre, però es va mostrar il·lusionat de poder «jugar amb els millors» i convençut de triomfar. Va desvincular, això sí, la seva decisió de l'any irregular que ha viscut enguany al Barça, i només va tenir paraules d'agraïment al club –directius, tècnics i companys–, el Joventut i el Masnou, on va començar.

Renovació en la plantilla blaugrana

La marxa de Ricky no serà l'única, tenint en compte que dels 14 jugadors de la plantilla, set acaben contracte. Basile, Lakovic, Fran Vázquez, Mickeal, Roger i Anderson queden lliures, mentre que en el cas de Ndong el club té opció de renovació automàtica per un any més. Mickeal continuarà (ja té un acord de renovació), mentre que en principi Lakovic, Anderson i Basile (tot i que vol jugar un any més, probablement a Itàlia) deixaran el Palau. També marxarà Morris. Va renovar dos anys, fins al 2012, però al final del primer any el club el pot tallar i té previst retirar-se. Els dubtes són Roger, Ndong i Fran Vázquez. Víctor Sada, Navarro, Ingles, Perovic i Lorbek, tots amb contracte en vigor, continuaran. Lorbek té una clàusula de sortida aquest any per anar a l'NBA que no executarà. Pel que fa a les altes, ja hi ha acord amb l'aler Chuck Eidson i sonen un munt de noms: Teodosic, Omar Cook, Freeland, Velickovic i Tripkovic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)