Més bàsquet

Europeu 2011. Comparativa

Dimensió NBA

Els cinc jugadors que puntuen més de l'europeu juguen la lliga nord-americana

Entre els 17 primers hi ha 3 catalans (els germans Gasol i Navarro)

Dels 288 jugadors que van començar l'europeu n'hi havia 32 que defensen la samarreta d'alguna franquícia nord-americana. En les tres primeres jornades del campionat, entre els jugadors que van puntuar més, hi va haver alguns convidats sorprenents com el letó Janis Blums que es va estrenar amb 32 punts contra el França. Però les coses han tornat a la normalitat. A la segona jornada, en va fer menys de la meitat a Sèrbia (15) i contra l'Itàlia, només 4. Els únics que mantenen el nivell són els que juguen en l'NBA. Acostumats a jugar partits cada dos dies, no com a Europa, ja ocupen els llocs de privilegi. En el rànquing dels jugadors que puntuen més, els cinc primers són de la millor lliga del món. Únicament en un cas, el de Nowitzki, fa menys punts en l'europeu que en l'NBA. D'altres que mostren les seves virtuts són Marc Gasol (14,7 a l'europeu i 11,7 a l'NBA) o Kaman que té una mitjana de 14,3 punts i 12,4 que fa amb els Clippers. D'entre els 17 millors anotadors, hi ha tres catalans (els Gasol i Navarro).

Espanya és la més ‘nord-americana'

De les 24 seleccions del torneig, només 15 tenen algun representant a l'NBA. El combinat que en té més és Espanya amb sis representants (els germans Pau i Marc Gasol, Rudy, Calderón, Ricky i Ibaka). La següent selecció és França amb cinc jugadors: Parker (Spurs), Batum (Trail Blazers), Diaw (Hornets), Hoah (Bulls) i Seraphin (Wizards). Altres jugadors de l'NBA a l'europeu són els turcs Asik (Bulls), Turkoglu (Magic), Kanter (Jazz), Ilyasova (Bucks); els italians Gallinari (Nuggets) i Bellinelli (Hornets); els lituans Songalia (Sixers) i Valanciunas (Raptors), els montenegrins Pekovic (Timberwolves) i Vucevic (Sixers), el rus Mozgov (Nuggets), el serbi Krstic (Celtics), l'eslovè Dragic (Rockets), el grec Koufos (Nuggets), el georgià Pachulina (Hawks) i l'ucraïnès Fesenko (Pacers).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)