FEB

El Barça B s'exposa a haver de tornar a Àvila

LEB Plata. Un error de la taula li va atribuir dos punts més i l'equip local presentarà un recurs a la FEB per repetir els últims 3:37 del partit

El Barça B és, en el dia d'avui, l'únic equip invicte de LEB Plata (3-0). La darrera victòria –dissabte passat a Àvila (64-65)–, però, està encara en dubte i tot per un error de la taula que pot semblar surrealista que es pugui produir en l'actualitat. I és que, a 3:37 per acabar el duel i perdent de 8 (64-56), la taula va atribuir a l'equip entrenat per Borja Comenge dos punts que mai va arribar a fer. És més, la jugada que va col·locar el 64-58 va acabar amb un rebot en defensa de Matt Robertson per als locals.

La banqueta de l'Àvila va reclamar –en especial, el segon, David Mangas–, però ni els àrbitres (Alberto Perera i Carlos Caro) ni tampoc la taula li van fer cas. Com si allà no hagués passat res, el partit va continuar i una gran recta final dels blaugrana els va donar la victòria per la mínima, després d'un 0-9 de parcial. La incidència dels dos punts de regal va tenir llavors un pes capital en el desenllaç del partit i, de fet, l'Àvila va firmar l'acta sota protesta. En qualsevol cas, no deixa de ser curiós que l'error es produeixi en perjudici de l'equip local i que tampoc s'afegís cap annex en què tots els responsables de la taula assumissin el seu error.

Polint el recurs

Des de dissabte al vespre, l'Àvila treballa a fons per tenir a punt la documentació per formalitzar la queixa a la FEB. La prova més remarcable és un vídeo proporcionat per la televisió La 8 de Castella i Lleó, en el qual s'aprecia la seqüència de l'acció polèmica i queda constatat que la cistella no es va fer mai. Per tot plegat i pels precedents que hi ha hagut en les competicions de la federació espanyola, el més probable és que encara no es pugui donar per acabat el partit. En tot cas, serà el comitè de competició el que haurà de determinar en els següents dies quina és la seva resolució. En el document, que ahir l'Àvila estava polint i té previst presentar avui a la FEB –té temps fins a les 18 h–, s'hi reclama la repetició dels darrers 3:37, amb 64-56 en el marcador. És a dir, des del moment en què es va produir la jugada polèmica.

En principi, el comitè es reuniria demà dimecres i demanaria al·legacions a les altres parts implicades (Barça B, àrbitres i taula). I d'aquí a uns dies prendria una decisió sobre si el partit s'ha de repetir parcialment o totalment, així com qui ha de fer-se càrrec de les despeses, com el viatge del filial del Barça.

LA POLÈMICA

Amb 64-56, els blaugrana van errar el seu atac, però la taula li va sumar dos punts

EL DESENLLAÇ

Un 0-9 de parcial fins al final va donar el triomf als de Borja Comenge (64-65)

En els últims precedents, hi va haver repetició

Els arguments de l'Àvila es fonamenten també en el fet que, en els últims dos precedents –i així ho constatarà en la queixa–, la FEB va optar perquè el partit es reprengués parcialment o totalment. L'últim va ser a principis d'abril del 2006. El Múrcia va guanyar a Inca (75-77), però l'equip local va impugnar el partit perquè se li havia sumat un punt de més als murcians. La resolució va determinar que es repetís l'últim 1:04 de la pròrroga amb 70-76, des que es va cometre l'error. Al final, els visitants guanyarien igualment (74-80). Uns anys abans, i també en la LEB, el Bilbao va reclamar un error de la taula en la derrota contra el Complutense per 76-77 (2002/03). I és que, amb 70-68 i 3:39 per al final, els visitants van anotar un triple i, de sobte, el marcador va passar a ser 69-72. Al final, es va determinar la repetició íntegra del partit, que guanyarien els madrilenys (81-83).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)