Més bàsquet

Des de la distància

NBA. Resolutiu Pau Gasol, que derroca el campió en la pròrroga amb dos triples des de la cantonada. És el quart triomf seguit dels Lakers sense Kobe

Als Lakers hi ha vida més enllà de Kobe. Malgrat que l'escorta és a la banqueta i, en els temps morts, participa activament –fins i tot, va agafar la pissarra en algun–, l'equip està donant la talla davant la lesió del seu referent. Ja són ara quatre triomfs seguits (4-1 sense ell) i està ben a punt d'assolir la tercera plaça a l'oest. Un lloc que els podria emparellar amb els Mavs en els play-off.

Partint dels precedents aquest curs, a LA no veurien amb mals ulls aquest duel. I és que la cruenta eliminació en blanc del curs passat (0-4) va coure i s'ha vist en el present curs, en què els grocs no n'han perdonat ni una als campions. Els han guanyat sempre –i els han tornat el 4-0, però en fase regular–; l'última, dilluns, en un partit farcit d'intensitat i que es va resoldre en una pròrroga. Pau Gasol va tornar a tenir un paper preponderant i, a més, d'una manera gens habitual. El català va anotar dos triples (i des de la cantonada) –va acabar amb 20 punts i 10 rebots– en el temps addicional que van donar ales als seus. És el tercer cop que en fa dos en l'NBA. En l'anterior, era desembre del 2006 i encara jugava als Grizzlies.

No tot ho va resoldre el pivot de Sant Boi. Com és habitual últimament també va lluir-se Bynum, que va firmar una doble figura d'impacte (23 i 16). De fet, la pintura va ser totalment groga, amb 52 rebots (15 en atac) per 42 d'uns Mavericks amb massa dependència de Nowitzki. Va fer 24 i 14, però amb un trist 9/28 tirs. Per als Lakers –rotació de vuit peces–, no es pot menystenir el paper de Sessions (22 i 8/15 tirs) i amb accions de mèrit.

Patiment dels Bulls

Una genialitat de Rose va rescatar els seus al límit i, en la pròrroga, no van tenir pietat. El base va firmar 24 i 9 assistències i Noah va ser un gegant a la zona (20 i 17 rebots, 13 d'ells ofensius). També van haver-se de guanyar les garrofes els Heat al Madison. Tot i no tenir Stoudemire ni Lin, els Knicks van competir per l'encert d'Anthony. Melo va acabar amb 42 (14/27 tirs). El Big Three dels de Florida –73 entre LeBron, Wade i Bosh– va ser superior.

SENSE KOBE

Pau acredita 22 punts, 10,6 rebots i 4,2 assistències en 39 minuts en els últims cinc duels

Marc només té un cop

Més enllà de la inesperada desfeta a la pista dels Hornets –el pitjor de l'oest ha allunyat els Grizzlies a dos triomfs del quart lloc, en poder dels Clippers, a sis partits del final de la fase regular–, el que preocupava de veritat a Memphis era l'estat de Marc Gasol. El pivot català va haver de deixar el partit a 7:00 del final, amb 72-64 per sota en l'electrònic, després d'un xoc amb Xavier Henry en una entrada a cistella. Segons van informar ahir The Commercial Appeal, la ressonància que se li va practicar ahir va determinar que tan sols té una contusió òssia al genoll esquerre i no una hiperextensió com es temia inicialment. “Tot bé. Tornaré tan aviat com sigui possible”, va escriure Marc al seu Twitter. En principi, només es perdrà el partit d'aquesta matinada a Minneapolis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)