Més bàsquet

S'escapen del fang

Bàsquet. Espanya es classifica per als quarts de final després de superar una incòmoda Gran Bretanya, que es va mantenir viva fins a l'últim moment

Espanya va obtenir ahir a la nit el bitllet per als quarts de final després de patir fins al darrer segon per superar la Gran Bretanya (79-78). Els de Sergio Scariolo es van poder escapar d'un terreny pantanós contra el bloc amfitrió, que amb triple rere triple es va mantenir viu fins al so de la botzina final. Aquest resultat envia també de retruc Rússia a la següent fase.

Ja des dels primers compassos del partit, els de Chris Finch van encomanar-se als triples. Amb els germans Gasol jugant plegats, els interiors britànics tenien ordres clares d'amenaçar i tirar des de la llarga distància. I així ho van fer. Amb els ex-ACB especialment motivats, els de casa van atacar la mobilitat de Marc i Pau, llançant i llançant (molts cops sense mesura). Els de Sergio Scariolo van mostrar-se seriosos en el primer tram (24-15, min. 10), intentant no caure en les provocacions dels jugadors de la Gran Bretanya. Però tot i que el panorama semblava força aclaridor per als espanyols, aquests mai van poder desempallegar-se'n. I és que els britànics van mostrar-se com un rival incòmode, però sense un gran suport de la graderia. El segon quart el van guanyar ells, i van anar cap als vestidors amb 12 punts de Freeland.

Després de la represa, es va mantenir el marge a favor dels espanyols, molta estona al voltant dels deu punts. Bàsicament els de Scariolo treien molt de suc dels rebots ofensius, fent treballar en defensa els de Finch amb atacs llargs. Desgastant-los. El darrer parcial va arrencar amb un 60-48 a favor dels espanyols. I a partir d'aquí el marge es va anar escurçant. En més de 5 minuts els de Scariolo només van sumar punts gràcies a un triple de José Calderón, i els britànics se'n beneficiaven agafant aire. Gràcies a una bona ratxa de Deng, els de casa s'anaven acostant perillosament i a 1.25 es van col·locar a només dos punts després d'una cistella de Freeland. Calderón va tornar a aparèixer després d'una pèrdua de Deng, i en els darrers 20 segons del matx la Gran Bretanya va anotar fins a tres llançaments des de la llarga distància. Els va faltar mig minut més per capgirar el resultat i donar la sorpresa.

Navarro només fa la roda d'escalfament

Juan Carlos Navarro va fer ahir la roda d'escalfament prèvia al partit contra la Gran Bretanya. Sota les ordres del preparador físic Nacho Coque, que finalment va rebre l'acreditació que li va permetre asseure's a la banqueta, l'escorta de Sant Feliu de Llobregat va provar les seves sensacions. Però res més. Quan la resta de l'equip va tornar al vestuari després del descans, Navarro es va canviar i es va posar el xandall, en un clar símptoma que tampoc jugaria.

La fasciïtis plantar que pateix el català des de fa molts mesos no és amiga de la falta de descans. I els Jocs, ubicats estratègicament enmig del període de recuperació, no el deixen exhibir-se. És clar que el Barça té un problema.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)