ACB

EL TEMPS MORT

A la recerca de l'espectacle

En els darrers canvis de regles hi falta la participació de professionals que pensin en l'espectador, no només en aspectes tècnics del joc

Quin és el bàsquet més atractiu? En totes les coses hi ha diversitat d'opinions, però també hi pot haver punts de coincidència. Els trets principals que fan el nostre esport més atractiu poden ser el joc d'atac amb anotacions altes, el ritme amb proliferació d'accions de contraatac i les interrupcions de joc justes, sense que s'estigui aturant continuadament.

La tendència actual ens mostra un joc amb predomini de la defensa sobre l'atac, ja que rarament s'arriba als cent punts per equip en un partit, poques accions de contraatac, o bé per un excessiu control del joc com a filosofia o bé per les anomenades faltes tàctiques. I, sobretot, moltes aturades, per violacions, especialment passes, faltes, tirs lliures i per la introducció del quatre quarts.

Es diu que el bàsquet és un esport capdavanter i atrevit pels canvis continuats en el reglament, però en els darrers canvis s'ha perdut la intenció o no s'ha estat prou fi. Aquí faig algunes propostes per caminar en la direcció d'augmentar l'atractiu amb l'objectiu d'afavorir l'atac, multiplicar els contraatacs i disminuir les aturades de joc.

1.- Fer la mateixa interpretació dels passos que es fa a l'NBA, per guanyar avantatges per a l'atacant i fer que hi hagi menys aturades.

2.- Augmentar les dimensions del camp, fent-lo més ample. Es guanyaria espai per a l'atac i es reduiria el nombre de pèrdues per trepitjar la línia.

3.- Aplicació de la falta antiesportiva en contraatac sempre. A mitjà termini s'hauria de guanyar en nombre de contraatacs i disminuir en nombre de faltes. Recordar que amb la segona antiesportiva d'un mateix jugador no pot continuar en el partit.

4.- Que els àrbitres no toquin la pilota quan la pilota surt fora i quan hi ha violacions. Potser hi podria haver alguna confusió, però es guanyaria molt en ritme de partit.

Aquests canvis de normativa crearien un impacte segur i immediat. Però haurien d'anar acompanyats per una correcta execució de les regles i per una vocació d'afavorir l'atac i el ritme de partit per part de tots els participants. Els esportistes xalarien més... Qui no prefereix atacar a defensar?

No s'ha de perdre de vista que el bàsquet en l'àmbit professional és tant un esport com un espectacle que es pot viure en directe tant al camp com per televisió. En els darrers canvis de regles es troba a faltar la participació de professionals que pensin en l'espectador, no només en els aspectes tècnics i reglamentaris del joc. Als aficionats també els agrada veure jugadors joves, jugadors formats al planter i jugadors amb als quals s'identifica per afinitat o simpatia, però d'això en parlarem un altre dia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)