ACB

EL TEMPS MORT

Joan Carles Navarro

La ‘Bomba' uneix unes grans habilitats tècniques a qualitats mentals i competitives que només tenen els grans esportistes.

Joan Carles Navarro ha estat elogiat per enèsima vegada arran de la seva destacada actuació contra el Real Madrid el 30 de desembre passat en partit de la Lliga Endesa.

Avui en dia, hi ha un grapat de jugadors que destaquen per les seves habilitats físiques. No és el cas de Navarro. Navarro uneix unes grans habilitats tècniques a qualitats mentals i competitives que només tenen els grans esportistes.

El jugador destaca per la gran capacitat anotadora. Els seus recursos tècnics li permeten anotar en el tir exterior (enguany amb un 41% en tirs de tres punts), però és especialment difícil d'aturar en l'u contra u, amb diversitat de finalitzacions i amb la coneguda “bomba”, que li permet superar els adversaris per velocitat i elevació (aquesta temporada amb un excel·lent 56% en tirs de dos punts).

De jugadors amb grans habilitats tècniques també n'hi ha molts, però què fa a Joan Carles Navarro diferent? Dues qualitats. Primer, la velocitat d'execució: és capaç de deixar enrere el defensor en l'arrencada i amb els canvis de ritme, les aturades i les finalitzacions. Segon, el grau d'activitat: cerca rebre la pilota, treballa amb fintes, s'anticipa i, sobretot, amenaça contínuament. Us podeu fixar que, només arribar a l'atac, busca crear i jugar amb continuïtat, mentre que altres jugadors necessiten col·locar-se abans d'actuar.

Té un impacte brutal en el joc, no ens hem d'estranyar que el seu equip ho noti, i molt, quan no juga. Domina el joc, fa que passi allò que ell vol i els altres van a remolc.

Són les qualitats mentals les que realment diferencien Navarro de la resta. És un competidor nat, li agraden els reptes i creix i se supera en els partits importants i contra rivals difícils. És un jugador que sempre gaudeix jugant i fa millors els companys, no només perquè atreu les defenses i els deixa més lliures, sinó perquè és capaç de llegir el joc amb naturalitat i ser generós en les assistències (tres de mitjana, per mitja de Jaycee Carroll, per posar un exemple d'un altre anotador nat). Té una gran autoconfiança que li permet continuar competint a un alt nivell, fins i tot quan no està encertat. És un líder silenciós, amb el seu exemple ha estat capaç de guanyar-se l'estima i l'admiració de tothom: tots els entrenadors que ha tingut, els companys, els rivals, la premsa i l'afició.

En una temporada difícil pels problemes físics que té, podem estar segurs que, quan hi hagi de ser, en els moments clau, hi serà. Que puguem gaudir per molts anys de l'art i la màgia de Joan Carles Navarro.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)