ACB

Una primera tendència marcadament ofensiva

Lliga Endesa. El Barça es manté invicte aquesta pretemporada (5-0) i ho fa amb uns elevats registres d'anotació, amb Dorsey i Abrines lluint

Té un valor relatiu, com la majoria de coses que passen en els partits de pretemporada, uns enfrontaments fortament marcats per les càrregues de treball físic amb què arriben els equips a jugar-los. Però una primera aproximació al que ha estat el nou Barça deixa entendre que l'equip incidirà més enguany en la generació de punts per la via ràpida. Hi porta –ha passat en els cinc partits jugats fins ara– les característiques dels jugadors. Per exemple les del nou pivot Joey Dorsey, màxim anotador fins ara de l'equip (17,8).

Fitxat principalment per les seves aptituds defensives, el nord-americà ha sorprès positivament per la seva capacitat per ser important en atac, corrent el camp i finalitzant contundentment les situacions de continuació a cistella. En aquest sentit, les característiques de Tomic són completament diferents, fet que dóna més registres ofensius a Xavi Pascual en la posició de cinc. Dorsey ha estat titular en tots els partits, com Todorovic –molt correcte en atac i especialment en les tasques del rebot– i Àlex Abrines.

El mallorquí és fins ara l'altre pol atacant de l'equip i acredita 16,2 punts de mitjana. Sense Navarro ni Papanikolaou està aprofitant molt bé els minuts i està demostrant la gran qualitat ofensiva que se li reconeix.

Un altre que s'està introduint bé en l'engranatge és Jacob Pullen, jugant pràcticament sempre de base. El joc a camp obert i la verticalitat ofensiva van amb ell. Finalment, i en espera d'una major integració de Nachbar, Lampe progressa a l'alça, creixement que va quedar de manifest a Munic, amb 19 punts i 13 rebots en 22 minuts. Demà contra el Fuenlabrada a Tàrrega (18.30 h), nova prova.

Anotació per equips
CB Canàries
87 (2)*
València
85,8 (5)
FC Barcelona
83,8 (5)
Cajasol
83,7 (7)
Laboral Kutxa
81,7 (3)
Estudiantes
81 (6)
Unicaja
80,5 (4)
Herbalife
80,3 (3)
Anotadors Barça
Joey Dorsey
17,8 (5)
Àlex Abrines
16,2 (5)
Macej Lampe
11,5 (4)
Marcelinho Huertas
9,5 (4)
Jacob Pullen
9,2 (5)
Marko Todorovic
7,8 (5)
Brad Oleson
6,2 (5)
Mario Hezonja
5,8 (5)
Víctor Sada
2 (4)
Bostjan Nachbar
2 (1)
Punts per partit i, entre parèntesis, els partits jugats.

Tomic s'incorpora a la feina

El pivot croat Ante Tomic va ser, ahir, el darrer membre de la primera plantilla a incorporar-se a la feina. Tomic, que va acabar la seva participació en l'europeu diumenge passat, en el partit pel bronze, es va entrenar ahir per primera vegada amb l'equip i s'espera que demà sigui al darrer partit de pretemporada, contra el Fuenlabrada a Tàrrega (18.30 h). Tomic no va ser tan protagonista com s'esperava en l'europeu amb 8,1 punts (45% en tirs de dos), 7,2 rebots i 2,2 assistències en 22,3 minuts de mitjana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)