Més bàsquet

Sempre en volen més

NBA. Marc Gasol (Grizzlies) i Ricky Rubio (Timberwolves) arrenquen una nova temporada com a pals de paller dels seus equips i disposats a millorar el que van fer en cursos anteriors

Excepte els Lakers que ho van fer el cap de setmana, el gruix de franquícies van donar el tret de sortida a la pretemporada ahir amb el media day, pas previ a iniciar els entrenaments. Un dels que ho van fer van ser els Grizzlies, que afronten el curs amb ambició com ja deia el propietari, Robert Pera: “L'oest sempre és un gran desafiament i aquest any, no tant sols volem millorar, sinó ser millors que la resta”. La final de conferència –derrota 4-0 contra els Spurs– es veu com un objectiu superable. El repte és fer-ho amb un canvi a la banqueta. La marxa de Lionel Hollins s'ha cobert amb David Joerger, assistent seu. El bloc és el mateix i s'hi afegit un element secundari de pes com Mike Miller, que ha tornat a Memphis.

Sigui com sigui, el líder serà Marc Gasol una vegada més. El pivot català no defuig la responsabilitat i és autocrític: “Durant l'estiu, he pensat en com poder ser més agressiu en els finals de partit i d'aquesta manera, poder ajudar més els companys i l'equip”. El combinat de Tennessee farà la primera setmana de sessions a Nashville.

L'any de Ricky

Al igual que Marc, Ricky és peça imprescindible en els plans de Rick Adelman als Timberwolves. El base va plantar-se ahir davant els mitjans de comunicació amb un nou look, amb el cabell més curt i disposat a recuperar la sintonia amb Kevin Love, estroncada el curs passat per culpa dels problemes físics. De moment, però els de Minnesota no han iniciat el nou curs amb bon peu ja que està lesionat per un cert període de temps Chase Budinger.

Adelman va subratllar que l'únic dubte pel cinc titular és en la posició d'aler alt. La resta estan definits, amb Ricky, Kevin Martin, Love i Pekovic. “El nostre repte serà la defensa”, va dir el tècnic que segur que agrairà disposar de Ricky des de principi de temporada. Més enllà de la seva millora en el tir –es va constatar durant l'europeu–, la capacitat defensiva del base del Masnou és imprescindible, com es va veure en la seva primera temporada en l'NBA.

MARC GASOL

“Durant l'estiu, he pensat en com poder ser més agressiu en els finals de partit”

Marc, el catorzè millor, segons Sports Illustrated

La prestigiosa revista nord-americana Sports Illustrated va fer pública ahir la seva llista anual dels millors jugadors de l'NBA. Es tracta d'un Top-100, en què s'hi barreja el rendiment passat amb les estimacions que es fan de cara el futur. Marc Gasol, millor defensor en la temporada passada, ocupa el lloc 14 d'una llista que encapçala Lebron James, seguit de Kevin Durant i Chris Paul, segon i tercer respectivament. El pivot dels Grizzlies està per davant del seu germà Pau (36), així com d'altres All-Star com Stephen Curry, Dirk Nowitzki, Chris Bosh, Blake Griffin o Deron Williams, un detall que parla de la consideració que es té de Marc. En la llista, també hi ha un altre català, Ricky Rubio, en la posició número 93.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)