FEB

El favorit, el tendre i l'inexpert salpen

LEB Or. Salt inicial en la segona competició estatal, amb els tres equips de la federació catalana iniciant el trajecte amb objectius inicials ben diversos

“És una lliga molt complicada amb una idiosincràsia molt particular”, assevera Joaquín Prado, l'entrenador del Força Lleida.

Parla de la LEB Or, una competició que avui arrenca i que ho fa instal·lada en una marcada dualitat, acceptada i ben focalitzada: les coses bones passen a la pista, amb el joc, els jugadors i els tècnics, mentre les coses dolentes envolten el bàsquet, amb la federació, dirigents i molts impagaments.

Com l'any passat, la lliga tindrà tres representants de la federació catalana: el River Andorra, el Barça B i el Força Lleida. El favorit, el jove i l'inexpert.

Sense amagar-se

L'equip del principat surt assenyalat per l'inesperat i preciós viatge de fa un any. I pels fitxatges, a l'altura d'aquest èxit. Joan Peñarroya, continuïtat i projecte, ho sap bé. “És una evidència i no ho negarem, tothom compta amb nosaltres. Però això no canviarà la mentalitat, ni el plantejament ni la manera de treballar”, explica. “Som conscients del que vam fer i que comencem un projecte que ha generat il·lusió. Cal treballar i respectar la competició: si ho fem i som ambiciosos tenim elements per fer una excel·lent temporada.”

És el que esperen aficionats i rivals, per això el pes dels resultats. “La nostra gent veu un treball en els últims anys que ha d'avalar el club, els jugadors i els professionals. Ara, evidentment, els resultats marquen. Tenim crèdit, per bé que sabem que el crèdit, si no s'alimenta, es perd.”

Un equip diferent

“Hem tingut una pretemporada amb les circumstàncies pròpies d'un filial i, com a Barça B, només hem entrenat aquesta setmana. Estem motivats, hi ha esforç i l'equip vol ser competitiu, però ens falten moltes hores junts perquè el talent individual sigui qualitat competitiva per ser regulars en els partits.”

És l'anàlisi d'Aleix Duran, debutant en la lliga i al capdavant d'un grup molt tendre però que coneix la LEB Or. Sense marcar objectius a la taula, el terrassenc defineix l'exigència: “La finalitat és que els jugadors un dia siguin vàlids per al primer equip. Una de les millors eines per formar és competir i, per nosaltres, la competició és un mitjà i també un objectiu: formem treballant per guanyar el rival perquè creiem que és la millor manera per assolir el propòsit. A banda de tot el treball de desenvolupament tècnic, físic i mental.”

Cercant el coneixement

No és tan jove, però sí més inexpert, amb sis debutants a la LEB Or, el Força Lleida. Per això la incertesa que nota Prado.

“L'equip està naixent, és gairebé nou en la seva totalitat i tenim clar que haurem d'anar creixent durant la temporada sent capaços de competir, és clar.” Sense fer pronòstics –“hem rebaixat un 35% el pressupost”–, l'asturià és positiu. “Som inexperts però en farem virtut. Serem ambiciosos i en el nivell físic volem ser capaços de portar un ritme important. I volem que la nostra falta de prejudicis respecte en la categoria ens reforci.”

Navarra-Burgos
20.30 h
Palència-Força Lleida
21.00 h
Osca-Corunya
21.00 h
Cocinas.com-Barça B
21.00 h
Melilla-Clínicas
21.00 h
Ourense-River
19.00 h (demà)
Breogán-Oviedo
19.15 h (demà)
L'equip és gairebé nou en la seva totalitat. Haurem d'anar creixent durant la temporada
Joaquín Prado
Encara ens falten moltes hores junts, perquè el talent individual que tenim sigui també qualitat competitiva
Aleix Duran
Cal treballar i respectar la competició: si ho fem i tenim ambició, hi ha elements per fer un any excel·lent
Joan Peñarroya

A Palència hi juga l'altre equip del país

Un dels conjunts per seguir enguany serà el Palència, perquè, a banda de la qualitat de la seva plantilla, serà l'equip amb més jugadors catalans. Concretament, sis són els components del col·lectiu nascuts al país. La temporada passada ja hi eren els bases Quique Garrido i Xavi Forcada, l'escorta Carles Bravo i l'aler pivot Roger Fornàs i, aquest estiu, s'hi han afegit l'aler Miquel Feliu, provinent del Força Lleida, i el pivot Albert Moncasi, que va acabar la temporada passada jugant al River Andorra. El primer a testar-los serà el Força Lleida, que aquest vespre (21.00 h) visita el pavelló municipal Marta Domínguez.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)