FEB

La llicència única, al calaix

FEB. La federació espanyola no vol raons a tres mesos d'organitzar el mundial i ajorna el debat sobre la polèmica mesura del govern del PP

Les federacions territorials de bàsquet de l'estat i singularment la catalana podran respirar una temporada més. L'assemblea de la federació espanyola d'ahir no va ni tractar l'espinós assumpte de la llicència única, una possibilitat que té oberta des de l'aprovació de la reforma de les administracions públiques. Per tant, la federació catalana continuarà expedint, cobrant i gestionant els diners de les llicències, sense que la FEB li imposi un cànon per cada fitxa expedida.

Que no se'n parlés ahir té una lectura clara: a tres mesos justos de l'inici del mundial que organitza la FEB, l'últim que es volia era una contestació per part de les federacions territorials. Ni tan sols es volia soroll. És més, el missatge de l'assemblea que difon la FEB és la “unió en el gran any del bàsquet espanyol”. D'aquí a dotze mesos, ja es veurà.

Quatre retocs i prou

Pel que fa a les competicions, el més remarcable és la reducció del cànon de LEB Or (passa de 40.000 euros a 32.000) i d'un 15 per cent addicional per als clubs que tinguin dos jugadors de formació més del que estipulen les bases (bona notícia per al Prat). També hi ha en projecte un campionat de 3x3.

S'amplia la LEB Plata de 13 equips a 16 i la Lliga Femenina de 12 a 14. No es toca, però, la LEB Or (14). Tot, però, ha de passar pel sedàs de la realitat econòmica dels clubs. La LEB Or i la LEB Plata començaran el cap de setmana del 3 i 4 d'octubre. La lliga femenina, set dies més tard. Les dates de les copes són 30 de gener (Or), 7 de febrer (Plata) i 21-22 de febrer (femenina).

Sáez presumeix de tot

El president de la FEB, José Luis Sáez, va enfocar tota la seva intervenció a presumir del “millor moment del bàsquet espanyol”, del “gran esdeveniment esportiu d'aquest any” –el mundial masculí–, d'haver aconseguit “un 95 per cent dels ingressos de fonts pròpies”, de l'entrada de “primeres maques, com Danone, Nutrexpa i BMW” i, per descomptat, dels èxits esportius: “Pujar al graó més alt del podi en els quatre europeus femenins sense haver perdut cap partit i competir com s'ha fet en tots els tornejos masculins és motiu per felicitar-nos.” Sáez no es conforma amb el mundial d'aquest estiu i va apostar per aconseguir l'organització del mundial femení del 2018.

Pel que fa als comptes, els de la temporada passada van tancar-se amb 336.000 euros de benefici després d'haver ingressat 24,3 milions. Ara es pressuposten uns ingressos de 45,5 milions. El mundial representarà una despesa de 25 milions i les competicions regulars, uns 17 més.

El Salt ja té plaça a l'EBA, que s'amplia

El Salt sortirà a jugar aquesta tarda contra el Martorell (2/4 de 8) sabent que, independentment del resultat esportiu de l'eliminatòria de semifinals de Copa Catalunya, podrà competir la temporada vinent a l'EBA. L'ampliació de la categoria dels 11 equips (2013/14) als 14 o 16 fa que els quatre semifinalistes –Salt, Martorell, Andorra B i JAC Sants– ja tinguin plaçat i que, si hi ha més peticions, es puguin atendre. En tot cas, el nombre d'equips ha de ser parell. En el cas del Salt, s'obre ara un període per valorar si es pot assumir el cost econòmic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)