FEB

El CBT demana una de les places vacants a LEB Plata

FEB. El Força Lleida s'inscriu en l'últim moment gràcies a una aportació extra de 75.000 euros anuals de l'Ajuntament i la Diputació

El CB Tarragona ha sol·licitat a la Federació Espanyola de Bàsquet que li concedeixi una de les places de LEB Plata que s'han creat amb l'ampliació de la categoria, que la temporada passada tenia 13 equips i aquesta s'ha definit com de 16. El club tarragoní ho fa en un intent de mantenir el tècnic Berni Álvarez i el bloc de jugadors tarragonins que van lluitar per l'ascens, i també amb l'objectiu de revitalitzar el bàsquet tarragoní amb l'horitzó cada vegada més proper dels Jocs del Mediterrani del 2017.

El CBT, però, s'ha inscrit a EBA, que és la categoria que li correspon per mèrits esportius, i ha dipositat l'aval preceptiu. No ho ha fet amb el de LEB Plata, conscient que la FEB no té 16 inscripcions completament formalitzades i que la comissió delegada de dimecres vinent probablement haurà de donar una pròrroga perquè alguns equips regularitzin la seva situació. Amb una situació similar –però amb drets esportius– hi ha el Collblanc i el Sant Nicolau. Tots dos han demanat una pròrroga però mentre que el Collblanc està en condicions de complir els requisits, en el dia d'avui aquest no és el cas del Sant Nicolau, que la temporada vinent serà dirigit per l'exentrenador ajudant de La Bruixa d'Or, Carles Marco.

A Lliga Femenina (passa de 12 a 14 equips) les baixes del Burgos, que no s'inscriu, i de l'Alcobendas –ha renunciat a l'ascens– fan que tan sols l'Al-Qázeres i el Gernika verifiquin l'ascens. El Promete de Logronyo –quart en la fase d'ascens– també s'ha inscrit. Per completar el grup s'ha ofert la plaça al Ferrol (cinquè de Lliga Femenina 2) i a l'Ensino (setè). Tot i els problemes econòmics que viu, el Rivas –campió de lliga– finalment s'ha inscrit, igual que els dos catalans, l'Uni Girona i el Sedis.

El Lleida s'inscriu

El Força Lleida va fer públic ahir que finalment ha pogut satisfer els requisits econòmics per continuar a LEB Or, on es trobarà amb el Prat. Un acord entre l'Ajuntament, la Diputació i el club injectarà 300.000 euros extra al club entre el curs passat i el 2016/17 i ha estat la clau que l'equip s'inscrigui. La LEB Or no hauria de tenir problemes per cobrir les mateixes 14 places. Els deu equips que es van mantenir continuen, el Valladolid ocupa el lloc de l'Andorra, el Burgos continua i el Prat i el Palma –ocupa l'espai generat per la renúncia del Fuenlabrada– ocuparien les places dels equips que van baixar.

A EBA hi ha 18 peticions per cobrir 14 places (tot i que podrien arribar a ser 16). En funció del desenllaç dels casos del CBT, el Collblanc i el Sant Nicolau, se n'admetran més o menys. Però dels que han demanat plaça, el Martorell –que va quedar a les portes de l'ascens– és més a prop de tenir-ne una.

LEB Or
FORÇA LLEIDA PRAT
LEB Plata
BARÇA B COLLBLANC (*) SANT NICOLAU (*) CBT (**)
Lliga Fem.
UNI GIRONA SEDIS
EBA
SANT NICOLAU COLLBLANC CBT QUART L'HOSPITALET SANTFELIUENC CORNELLÀ PARDINYES MONTGAT ANDORRA B SALT JAC SANTS MARTORELL (**) ARENYS (**) ADEMAR BADAL. (**) CASTELLDEFELS (**) CELLERA (**) (*) Tenen drets esportius però han demanat pròrroga en els requisits econòmics (**) Sense drets esportius
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)