FCBQ

Es van fent grans

El MoraBanc Andorra, amb Víctor Sada portant el ritme del matx en el seu debut oficial, domina de principi a fi un Fiatc Joventut decebedor i es classifica per primera vegada per disputar una inèdita final del torneig

El MoraBanc Andorra tindrà avui l'oportunitat d'escriure una pàgina més en la seva història. El conjunt andorrà disputarà per mèrits propis la seva primera final de la Lliga Catalana ACB perquè anteriorment ja n'havien jugat a la LEB i EBA. Els de Joan Peñarroya van ser els clars dominadors del duel contra un Fiatc Joventut que sempre va anar a remolc del rival i que va donar males sensacions sobretot en la segona meitat, en què en certs moments va semblar que estiguessin en la primera setmana de pretemporada pels molts errors que van fer. L'Andorra, en canvi, va jugar com un equip sòlid i sobretot amb els rols molt definits, sabent què es feia i amb encert. A diferència d'ahir, els andorrans avui tindran el suport de la seva afició, que farà els dotze quilòmetres que separen la Seu d'Urgell del país del principat per veure un duel apassionant contra el Barça.

La primera semifinal d'ahir va ser un intercanvi de cistelles inicial amb poca defensa, en la línia del partit amistós que van fer a Alguaire que van acabar 107-98. Els primers instants el Fiatc Joventut va dominar (9-6) amb Salva Maldonado apostant clarament pel joc interior on el tàndem format per Miralles i Llovet feia molt mal, igual que en el darrer amistós contra el Gran Canària, en què van fer 35 punts entre tots dos. Els verd-i-negres no podien apostar pel llançament triple, la seva arma principal, molt ben tapada pel MoraBanc Andorra. Els de Joan Peñarroya van fer la primera estirada en el marcador gràcies sobretot a un Sada molt incisiu que va liderar un parcial de 0-10 (9-16). A partir de llavors els andorrans van obrir forat en el marcador gràcies a una sèrie de tres triples consecutius (2 de Román Martínez i 1 de Schreiner) que van fer que la diferència s'anés eixamplant fins als 11 punts del descans (28-39). S'esperava un canvi de xip i sobretot menys errors dels dos equips, amb moltes transicions sense control, moltes pilotes perdudes.

Es trenca el partit

Però va ser el MoraBanc Andorra el que va sortir amb les idees molt més clares i el partit es va trencar en només cinc minuts. El s que va necessitar Trias per situar 17 punts amunt el seu equip (51-68). A partir de llavors l'aparició momentània de Goran Suton va fer que es pogués maquillar l'electrònic amb vuit punts consecutius del bosnià (amb dos triples) i un altre triple de Barrera –que va sortir els últims instants– va fer que la renda es situés en nou punts (63-72). Tot i això en cap moment la sensació va ser que hi pogués haver una remuntada. La Penya ja és a Badalona per preparar el debut de diumenge a la pista del CAI i els andorrans intentaran aprofitar el dur test d'avui per preparar-se pel debut ACB a Màlaga.

VÍCTOR SADA

17
de valoració
va fer el base badaloní en el seu primer partit oficial amb la samarreta de l'Andorra

LES REACCIONS

Estem contents del partit que hem fet, especialment en les situacions defensives. Hem tingut equilibri
Joan Peñarroya
No hem estat consistents ni hem sabut contrarestar el joc de l'Andorra. Han estat superiors i han merescut la final
Salva Maldonado
Estic molt content amb el Roger. Ha vingut amb humilitat i en dues sessions ja ha demostrat la seva polivalència
Pedro Martínez
Les nostres pèrdues de pilota han estat una rèmora i això ens ha impedit poder obrir més la diferència
Xavi Pascual
Sembla que porti més temps a l'equip. M'he sentit molt a gust. Em fa il·lusió aquest projecte i estar amb el Pedro
Roger Grimau
Hem firmat un partit molt complet des de la defensa. També hem corregut i hem tingut un bon encert del triple
Jordi Trias

Avui s'espera un ple absolut

Les instal·lacions del pavelló de la Seu d'Urgell van tenir ahir una entrada més que discreta en el partit que van disputar el Fiatc Joventut i el MoraBanc Andorra, ja que no va arribar ni molt menys al ple. El fet de jugar a dos quarts de set de la tarda no va permetre que molts aficionats andorrans es poguessin desplaçar fins a la localitat veïna. En el partit que van jugar després el Barça i La Bruixa d'Or va entrar una mica més de gent, però tampoc es va aconseguir omplir el pavelló. El fet que la final d'aquest vespre sigui a les nou permet que la gent que treballa a Andorra pugui arribar a temps i, d'aquesta manera, l'ampliació que s'ha fet del pavelló amb unes 800 localitats més situades darrere les dues cistelles, pugui servir per veure les graderies plenes. Ahir, hi va ser el secretari general de l'Esport, Ivan Tibau.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)