FCBQ

Un gran espectacle

El Barça suma el seu sisè títol seguit contra un Andorra per treure's el barret en la millor final dels últims anys

Hi va haver igualtat fins al 85-85

El Barça va enlairar ahir la seva sisena Lliga Catalana Regal consecutiva. Això sí, en una final més suada del que es podia esperar contra un MoraBanc Andorra per treure's el barret. La final va tenir un clar signe ofensiu, amb defenses que brillaven per la seva absència. Els intercanvis de cistelles eren constants, amb un Barça superat amb excessiva facilitat. El MoraBanc va estar sublim en el llançament exterior, i va acabar la primera part amb un 58% d'encert (7/12) amb Román Martínez (3/3) i Green (2/2) com a màxims estendards. El Barça, encara sense Satoransky, utilitzava Navarro en certs moments, quan descansava Huertas, com a director de joc. Fins i tot en una acció Hezonja va fer de base. El fet que Hakanson fos el jugador descartat, tot i estar lesionat Satoransky, sembla que indica que no tindrà gaires minuts aquest any. El Barça (10/16 triples) es va recolzar en el primer temps en Oleson (4/5 triples), que va aguantar els blaugrana amb un Doellman silenciós que anava fent la seva feina fosca i brillant (17 punts). Capítol a part es mereix Víctor Sada, que va donar una lliçó de control del matx, del tempo del joc i sobretot la confiança que té i la llibertat que li dóna Joan Peñarroya fan que es pugui veure el Sada tot terreny que feia temps que no es veia. Al descans, partit de marcador més d'NBA que d'ACB (51-52).

A la sortida del vestidor es va mantenir el mateix nivell d'intensitat i rapidesa, sense gaire defensa. Martínez continuava fent triples i l'exhibició la feia David Navarro, en estat de gràcia. Trias també superava un cop i un altre amb portes enrere Pleiss, i el Barça aguantava gràcies a la inspiració i al seu talent individual. Els andorrans feien una estirada (77-80), però Doellman responia amb 5 seguits (82-80). En aquesta fase, el partit es va tornar molt vistós, amb accions de mèrit per tots dos equips. Després de dos triples d'Abrines i Blanch (85-85), els de Pascual van encadenar tres accions seguides amb pilotes interiors (Nachbar i Tomic) per fer una estirada perillosa (91-85 a 5:32 per al final). El temps mort no va canviar la tendència perquè Navarro va treure's una de les seves bombes per clavar un triple i fer del somni andorrà una gesta ja impossible (94-85). Els últims minuts, amb l'Andorra ja sense forces, els blaugrana van regalar accions de cara a la galeria. L'MVP va ser Tomic, el més valorat.

PROTAGONISTES

Evidentment hem de millorar en l'aspecte defensiu, tot i que l'Andorra és un equip atípic per les característiques dels seus jugadors
Estic satisfet per haver rebaixat les pèrdues de pilota de 22 de la semifinal a només 9 en la final, tot i que hem de millorar
Xavi Pascual
Plantejàvem el partit per competir de tu a tu amb el Barça i marxem amb la sensació d'haver-ho aconseguit
Als últims instants se'ns ha acabat la benzina i ens han fet un parcial que ens ha trencat; però estem preparats per al nostre debut a l'ACB
Joan Peñarroya
Estem satisfets pel títol, hem fet una bona temporada, però hem de millorar coses si volem fer coses grans
Ante Tomic
Hem demostrat que aquest any per guanyar-nos hauran de suar molt; hem donat una bona imatge
Víctor Sada

Avui, comiat de Sada al Palau

El nou fitxatge del MoraBanc Andorra Víctor Sada serà avui protagonista, però no al principat andorrà, sinó al Palau Blaugrana. Després de deixar l'entitat blaugrana i d'haver defensat la samarreta del Barça en els últims deu anys, el jugador badaloní farà aquest migdia (12 h) una roda de premsa al Palau Blaugrana, on servirà de comiat després de la seva etapa en el club. Aquest estiu es va parlar molt sobre si Sada estava renovat automàticament pel fet d'haver jugat els minuts que marcava el contracte per quedar renovat un any més. Però el club va dir que no. Després de parlar-ne i solucionar-ho, el Barça i Sada s'han posat d'acord per fer el comiat avui.

Kucharski, l'adéu d'un mite

Eduard Kucharski va morir ahir als 89 anys, i ahir es va guardar un sentit minut de silenci abans de disputar-se la final de la Lliga Catalana. Kucharski va ser jugador durant 17 temporades, entre el 1941 i el 1958, defensant la samarreta del Laietà, el Barça, el Joventut i l'Aismalibar, amb els quals va guanyar cinc títols de copa. Durant cinc anys (1953-1958) va compaginar la seva carrera com a jugador i entrenador de l'Aismalibar, després va dirigir els Jocs Olímpics de Roma (1960), va dirigir el Virtus de Bolonya i va tornar a l'Aismalibar i al Joventut (1964-69 i 1975-76) i al Barça (1977-1979). Entre els seus èxits destaca el primer títol de lliga de la Penya (1967) i la copa amb la Penya i el Barça.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)