ACB

18 anys, 5 mesos i 9 dies

Lliga Endesa. El MoraBanc Andorra torna aquesta tarda (18 h) a jugar un partit de la màxima categoria, divuit temporades després. El rival és de vint-i-un botons, d'Eurolliga: l'Unicaja

Fa tant de temps, de l'últim partit de l'Andorra en l'elit del bàsquet espanyol, que estem parlant del final d'una època en què els equips sortien de sota les pedres i la lliga ACB era de vint equips.

Justament aquella temporada, la 1995/96, va ser la darrera amb tants caps, i també l'última del Festina Andorra, que va acabar 18è, en plaça de descens, amb 10 victòries i 28 derrotes. El darrer acte de la funció va ser a Madrid, a la pista de l'Estudiantes, amb desfeta per 82-64 i amb un equip, el dirigit per Edu Torres, que aquell vespre del 26 d'abril de 1996 va jugar amb els germans Llorente (Jou i Toño), Francisco Javier Zapata, Quique Villalobos, Óscar Cervantes, Dyron Nix, Conner Henry i Chris McNealy. Avui, 18 anys, 5 mesos i 9 dies després, difícilment jugarà amb només vuit homes, Joan Peñarroya. Per moltes coses, també perquè al davant hi haurà l'Unicaja de Màlaga, un equip d'Eurolliga amb capacitat física i que exigirà cada unça d'energia als jugadors blaus.

Volem demostrar que tenim un lloc en aquesta lliga. Volem ser competitius i ser-ho des d'avui, des del primer dia
Joan Peñarroya
Penso que arribem bé, amb l'hàbit d'un ritme d'entrenament alt. Arribem bé, amb ganes i il·lusió per competir a l'ACB
Marc Blanch
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)