ACB

Gran personalitat, poc resultat

Lliga Endesa. La discontinuïtat defensiva, les pilotes perdudes i la manca de recursos per contenir Fran Vázquez enfosqueixen el retorn d'un MoraBanc Andorra que proposa i competeix

El MoraBanc Andorra va estrenar-se en la temporada del retorn amb una derrota al Martín Carpena, un d'aquells marcs, com se sol dir, incomparables. Va caure i va sortir-ne amb menys resultat del que la seva personalitat buscava, però amb la certesa, per si encara algú la necessitava, que el conjunt del Principat no ha vingut per ser un convidat de paper en la lliga. La discontinuïtat defensiva, les pilotes perdudes i la manca de recursos físics per contenir Fran Vázquez el van fer agenollar.

Sense por, amb patró

Un pivot, el gallec, que o bé jugant per sobre l'anella o bé amb el tir de mitja distància va anotar els primers vuit punts dels seus (8-5). Tot i el desequilibri manifest que s'originava en cada situació per parelles en què el pivot hi era implicat i que els seus companys van seguir (13-5, 5'), el MoraBanc, sense especular, no va empetitir-se. No trobava inspiracions, però el rebot d'atac, el desig, el mantenia a flot (15-10), i l'entrada de Golubovic per Fran li facilitava les coses en defensa (19-15).

El neguit del primer dia s'havia trencat i les constants vitals del conjunt de Peñarroya van aflorar en la figura de Marc Blanch, que va obrir el segon quart amb dos triples en transició, marca de la casa (21-21). Deixat anar, i malgrat que el joc li donava més tirs alliberats que encert (31-26), les pilotes perdudes van començar a minar-lo i, al darrere, el problema ara era com parar els peus a Toolson (38-33). Tot i això, l'infatigable rebot ofensiu li equilibrava les possessions.

Tornant, amb Suárez de quatre, l'Unicaja va adaptar-se al camp eixamplat del MoraBanc i, de nou, Toolson va estirar els malaguenys (49-37). Era una primera situació crítica, que Betinho va erosionar a cop de triple (49-43, 25') i que el grup, retrobat, va culminar amb bones circulacions (49-48). Fou, també, una de les comptades seqüències en què la defensa va imposar-se a l'atac local, si bé la tornada de Fran va aixecar l'Unicaja (57-50) i va trencar la mentalitat andorrana.

I els de Plaza van continuar perseverant, ara amb Granger, que generava avantatges amb les penetracions (66-54, 34'). Peñarroya va parar el partit, però la inèrcia dels locals anava ja a tota pastilla, i Toolson per fora i Fran per sobre l'anella (75-59, 36') van posar-ho definitivament de manifest.

Veníem amb la idea de competir i tenir possibilitats. Hem començat malament, però en el segon quart hem aguantat
En el tercer quart hem tingut ocasions, no hem igualat i ens hem enfonsat. Marxem sabent que cal millorar
Joan Peñarroya
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)