ACB

Retrobament amarg

Lliga Endesa. El MoraBanc remunta el matx després d'un inici ple de dubtes i té el partit a l'abast, però els errors en tirs lliures l'envien a la pròrroga i Hervelle sentencia en l'últim segon

En l'últim segon de la pròrroga Hervelle va aigualir la festa del MoraBanc Andorra. Poc abans, Sada havia fet el 75-74 i feia somiar en un retrobament victoriós amb l'ACB a casa. Sí, somiar, perquè a l'Andorra se li va fer molt costa amunt, el segon quart, i també la pròrroga (68-74). Però el bàsquet d'Hervelle va glaçar la nit.

El MoraBanc no es va sentir còmode en els dos primers quarts. Sense la transició com a solució, el Bilbao el va obligar a jugar posicionalment i els de Peñarroya van patir molt per trobar tirs oberts i situacions interiors. El recurs havia de venir des de 6m75, però tampoc (2/11 a la mitja part), amb Betinho (5 triples a Màlaga) especialment espès (0/4).

El Bilbao va començar encistellant amb continuïtat (4-13), sobretot a partir de la superioritat interior, amb Todorovic, Mumbrú i, més tard, Germán Gabriel. Entre tots tres, 10/14 a la mitja part. El MoraBanc va aturar la sagnia (7-0 i 11-13) amb bones lectures de David Navarro, i el Bilbao va tancar el període amb sensació d'enfarfegament (14-18).

Però l'arrencada del segon quart ho va canviar tot: un triple de Mumbrú (13-21), una pèrdua, un rebot d'atac basc i un triple de Raül López (14-24). Un altre de Mumbrú (16-27), molt present, i la irrupció de Germán Gabriel van encendre el llum d'alarma (18-31). Del temps mort, l'Andorra en va sortir reactivat (25-31) en una fase d'anada i tornada que Sito Alonso també va aturar perquè Todorovic recuperés protagonisme (29-38).

La reversió

Tot es va girar com un mitjó tornant del vestidor. En els tres primers minuts, tan sols un rebot d'atac concedit consta en el negatiu local. L'Andorra va generar joc a partir del 2 per 2 i de dividir la defensa, Betinho es va estrenar des de l'arc (34-40) i Trias va ajustar més el resultat (36-40). Cedint el rebot en la seva cistella, el Bilbao s'estava desfent (pèrdues, errors) quan es va avariar el marcador de possessió.

La interrupció de ben bé 15 minuts no va frenar la inèrcia positiva del MoraBanc, sobretot a partir de Sada, Trias i Green. El segon triple de Schreiner (49-49) va deixar el partit on el volia el MoraBanc.

Maleïts tirs lliures

En un últim quart jugat punt amunt punt avall, els tirs lliures són vitals. Sobretot, quan el rival entra en bonus quan falten 6 minuts per al final. Però el MoraBanc només en va fer 3/10 i aquests errors i les continuacions de Todorovic van neutralitzar els brillants minuts de Schreiner i el va condemnar a la pròrroga. I encara gràcies, perquè Quino Colom, el base andorrà que va créixer a 100 metres del pavelló, va tenir un triple per evitar-la. Això sí, un triple seu va obrir un forat (66-72) que ell mateix va taponar amb dos mals tirs que va saber conservar assegurant el rebot i puntuant. Pel Bilbao, ja només va encistellar Hervelle, però l'últim tir –no prou defensat per Green– va costar la derrota.

Fa de mal perdre, en l'últim segon. Ens han matat en les segones accions. No hem defensat bé el seu últim tir
Víctor Sada
base del morabanc andorra
Hi ha molt marge de millora. Al final de la pretemporada vam rebre elogis sense haver fet res i hem fet un pas enrere