ACB

La il·lusió per guanyar o la necessitat de guanyar

Lliga Endesa. El MoraBanc Andorra rep aquest vespre el Laboral Kutxa, conjunt que, com els del Principat, ha encaixat dues derrotes en dos partits

“El més important és que hem competit amb tots els rivals i si continuem així les victòries arribaran segur.” La sentència de Joan Peñarroya d'ahir, abans de rebre el Baskonia aquest vespre (21 h), és la d'un entrenador satisfet amb la línia de treball i que per això té plena confiança en els seus homes. I necessàriament això ha d'arribar als jugadors, els que finalment donen o no la raó a l'entrenador. “Per nosaltres no hi ha rival ni partit còmode”, assegurava David Navarro. “Aquest és un partit més amb un rival d'entitat, amb el mateix objectiu de sempre: ser competitius i tenir possibilitats de guanyar.” I rematava: “Fent les coses bé tindrem possibilitats de guanyar el partit, i en això treballem.”

Com deia Peñarroya, el Baskonia arriba al Principat necessitat, perquè per molt que els dos primers partits hagin estat contra el Barça i l'Unicaja, una tercera derrota, ara contra un conjunt que acaba de pujar, començaria a posar nerviós més d'un i de dos al Buesa Arena. Llevat d'un imprevist d'última hora, dos jugadors són baixa (sabuda): Zengotitabengoa per als locals i Hamilton per als visitants.

Tenim la il·lusió per la primera victòria, però som conscients que juguem contra un rival d'Eurolliga i amb necessitat
La lliga és molt llarga i cal paciència i estar preparat per a les ratxes negatives i continuar la nostra línia de treball
Joan Peñarroya

Partit 150 en la lliga ACB

L'enfrontament entre andorrans i bascos significarà el partit número 150 en la lliga ACB de l'actual Bàsquet Club Andorra. A banda dels dos d'aquesta temporada, se'n van disputar 33 en la 1992/93, 32 en la 1993/94, 40 en la 1994/95 i 42 en la 1995/96. Curiosament, la primera victòria del MoraBanc en la màxima categoria va ser justament contra el Baskonia, aleshores conegut com a Taugrés Vitòria, el 24 de setembre del 1992 per 95-79. L'equip andorrà estava dirigit per Edu Torres i disposava de Joe Llorente (21 punts), Hubert Henderson (22), Sergi López (16), Piculín Ortiz (12), Dan Godfread (11) o Josep Maria Margall (9), entre altres. Per part basca, amb Herb Brown a la banqueta, en aquell partit van destacar Joe Arlauckas (22) i l'actual tècnic del Madrid, Pablo Laso (14).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.