ACB

Recordeu el meu nom: Sakic

Lliga Endesa. El croat té el debut somiat al Nou Congost i La Bruixa d'Or Manresa torna a guanyar un partit després de 15 derrotes seguides. El MoraBanc es va enfonsar al darrer quart

Des del 9 de març i després de quinze derrotes seguides, La Bruixa d'Or Manresa va tornar a guanyar un partit. Ho va fer gràcies al debutant Sakic, l'estrella del matx (29 punts i 34 de valoració) amb un triple inclòs des d'onze metres en el darrer segon. El MoraBanc va desaparèixer al final.

El matx va començar amb domini dels de Pedro Martínez gràcies al lideratge d'un Roger Grimau en estat de gràcia que va obligar Joan Peñarroya a demanar un urgentíssim i prematur temps mort només havent-se jugat 2:10 minuts (7-0). La reacció del MoraBanc Andorra va arribar amb l'entrada a pista de Blanch i Green, que van revolucionar el derbi. Román Martínez va certificar la remuntada empatant el matx (15-15). A partir de llavors la igualtat va ser la tònica dominant del partit amb un cara a cara entre Roger Grimau (12 punts) i Marc Blanch (11). Dins la zona uns anul·laven els altres amb igualtat de rebots defensius i ofensius dels andorrans. Pel Manresa cal destacar el debutant al Nou Congost Sakic (10). Al descans, tot obert (39-38).

Al descans no se sap què els van donar als andorrans, perquè el MoraBanc va sortir llançat amb un parcial de 2-12 que va posar el màxim avantatge en el marcador (41-50) després d'una tècnica a Haritopoulos. El temps mort de Pedro Martínez era obligat. Els manresans, però, van apel·lar a l'orgull de Roger Grimau per fer que el Nou Congost empenyés els seus. Va ser el croat Sakic qui va agafar tota la responsabilitat per començar a anotar sense fre i fer que La Bruixa d'Or tornés a viure. Primer per empatar (54-54) i després s'hi va sumar dos minuts d'inspiració de Grigonis que amb 5 punts llançava els manresans (78-70) davant la impotència andorrana. Quedaven 4:26 i, tot i que el MoraBanc ho va intentar amb un Blanch massa sol, la realitat és que els bagencs ho tenien al sac amb 31 punts al darrer quart, 17 de Sakic.

Això que ha fet Sakic en el partit no és normal; li intentarem treure pressió perquè no esperem tant d'ell
Pedro Martínez
M'he sentit molt còmode i amb confiança. Ni en el millor dels somnis m'hauria imaginat un partit així
Zeljko Sakic
Al darrer quart no estàvem per al que tocava, no hem tingut la preparació mental per jugar al Nou Congost i és cosa meva
Marxo amb la sensació que podíem perdre, però que no hem fet tot el que feia falta per aspirar a la victòria

Peñarroya i Sada, protagonistes

Peñarroya va ser aplaudit en la presentació en el seu retorn al Nou Congost, on va defensar onze temporades la samarreta del club del Bages. Hi havia alguna pancarta. Una que hi deia: “Peñarroya, ahir, avui i sempre”. L'altre protagonista va ser Víctor Sada, assegut darrere la banqueta de l'Andorra. Afectat de ciàtica i amb molèsties físiques, es va perdre el partit, com ja va passar fa una setmana.