ACB

Inferioritat tecnològica

Lliga Endesa. La falta de producció televisiva en els partits del MoraBanc impedeix l'ús de l'‘instant replay', una limitació que l'ACB vol corregir aviat

Dissabte va jugar a favor del MoraBanc i en detriment del Fiatc Joventut, perquè el triple fora de temps de David Navarro en el final del segon quart va pujar al marcador i, justament, de 3 punts va ser el triomf andorrà. Però en qualsevol moment es pot girar la truita. L'absència de l'instant replay en els partits que l'Andorra juga com a local és una limitació tecnològica de mal explicar, i més quan l'ús d'aquest sistema de revisió s'ha ampliat aquesta temporada dels dos últims minuts a tot el partit, en diversos supòsits.

La mare dels ous és l'absència de producció televisiva en els partits que es juguen al M.I. Govern Andorrà. La televisió pública, Andorra Televisió, en un país amb una població de 65.000 ciutadans, no té capacitat per pagar els drets que demana l'ACB, amb la qual ha arribat a un acord de mínims pel subministrament d'imatges.

“No ens és una situació còmoda”, admet el director de comunicació de l'ACB, Mario Hernando. “Estem treballant perquè els partits que no tenen producció televisiva puguin disposar també d'instant replay abans no s'acabi aquesta temporada, però anem més lents del que voldríem. També volem que les imatges siguin útils, per exemple, per fer scouting”, afegeix.

En les sis pròximes jornades l'ACB no preveu cap partit televisat del MoraBanc. No és una dada definitiva –sovint el canal de televisió per internet Orange Arena afegeix partits–, però sí significativa. Fins ara tan sols li han televisat tres partits (a Màlaga, a Sant Sebastià i a casa contra el Laboral Kutxa) però d'aquests, tan sols l'últim s'ha pogut veure en obert, i només al País Basc (Euskal Telebista). Ni tan sols La Bruixa d'Or-Morabanc va ser televisat a Catalunya, una situació que el club treballa per revertir. Per tant, el problema de l'absència d'instant replay afecta desmesuradament el club andorrà, jugui a casa o a fora.

ABSENT

6
jornades
sense partits televisats del MoraBanc preveu l'ACB fins al 28 de desembre.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)