ACB

El MoraBanc, atent al mercat de pivots

Lliga Endesa. El baix rendiment de Román Martínez podria obrir la porta a reestructurar l'equip

El procés de revisió permanent al qual estan sotmeses les plantilles professionals podria determinar en les pròximes setmanes un moviment en el MoraBanc Andorra. El debutant d'aquest curs en la Lliga Endesa està estudiant la possibilitat de fitxar un jugador de perfil clarament interior, i el sacrificat seria l'aler mexicà Román Martínez, si en les pròximes jornades no incrementa la seva contribució a l'equip.

L'arribada de Martínez va generar unes expectatives que han quedat lluny de la realitat. L'aler és el jugador menys utilitzat per Joan Peñarroya i, més que la seva aportació en termes absoluts, decep pel seu baix encert (20% de 2 i 29% de 3). A més, ocupa una de les dues places de no europeus –l'altra és per a Shaun Green– i el club vol tenir les mínimes limitacions possibles a l'hora d'anar al mercat.

Replantejament

Si el club acaba fent el moviment, buscarà un pivot gran. Ara mateix, l'equip només té un jugador per actuar en la posició de cinc, Giorgios Bogris, que també està lluny d'excel·lir. Al grec, però, se'l disculpa perquè Andorra és la seva primera experiència fora del seu país –cosa que no passa amb Román Martínez, que, a més, acabava de jugar el mundial– i perquè ha anat a raure en un equip que fa de la transició la constant del seu joc, al qual un jugador tan gran costa que s'hi adapti.

Però el club, en part perquè els resultats no acaben de ser bons i també pel convenciment que no tenir una referència interior acaba sent una limitació a l'ACB, s'està plantejant una reestructuració de la plantilla. Sense renunciar a la filosofia de joc però afegint-hi altres solucions, bé per produir des de la pintura o per generar situacions d'avantatge per al perímetre.

ROMÁN MARTÍNEZ
3,7 punts
11è*
2,6 rebots
0,3 assistències
10è
0,8 triples
29% en triples
0,7 faltes rebudes
11è
1,6 valoració
11è
12,9 minuts
11è
(*) entre els 11 de plantilla
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)