ACB

Jawai reforça el MoraBanc

Lliga Endesa. El club andorrà fa oficial el fitxatge fins a final de curs de l'australià, que injectarà presència al joc interior. Encara no debutarà demà

El problema feia dies que s'havia detectat molt clarament, però el MoraBanc no volia fer cap pas en fals. La necessitat de reforçar el joc interior amb un center amb presència –a Bogris li costa molt el cos a cos en els 1x1 al pal baix– va creuar-se amb una oportunitat de mercat, com era que Nate Jawai volgués deixar el Galatasaray, en què no cobrava feia mesos i tenia un rol menor.

El club andorrà s'hi va llançar de cap i li va fer arribar una oferta que de seguida va ser ben rebuda per l'australià, amb il·lusió per tornar a jugar en la lliga Endesa. L'acord entre les dues parts es va tancar ahir, un cop el pivot va superar la preceptiva revisió mèdica al Principat. A la tarda es feia oficial el fitxatge fins a final de temporada –“sense cap clàusula de tall”, va deixar molt clar Francesc Solana, el director general del club–, i el van presentar. L'australià estava exultant de tornar a la lliga Endesa, d'on guarda “grans records” de l'any en què va jugar al Barça (2012/13). “Va ser el millor moment de la meva carrera”, va arribar a dir. Es retrobarà amb Sada, que, segons el mateix Jawai, ha estat clau: “La seva trucada va fer-me decidir. Em va parlar realment bé del tècnic i el club.”

Molts mesos aturat

El curs passat va ser complicat per a Jawai. A finals d'octubre va haver d'aturar l'activitat perquè tenia marejos i dolors cervicals, a l'esquena i al coll després d'un duel d'Eurolliga, contra l'Olympiacòs. No va ser fins sis mesos després que va acabar tot el procés de rehabilitació, a Canberra, al seu país. A temps per jugar el mundial amb els boomers –4,4 punts i 3 rebots en 12 minuts– i tornar al Galatasaray, on Ataman ha confiat poc en ell. Amb 69 partits jugats en l'Eurolliga, el MoraBanc és el primer club europeu en què milita que no disputa la màxima competició europea. Jawai no podrà debutar demà a la pista del Sevilla perquè el Galatasaray li ha denegat el transfer, igual que a Aradori, el reforç del Movistar Estudiantes. El pivot tenia una clàusula en el contracte amb els turcs que determinava que si no el pagaven en el termini de 30 dies podia marxar. I així ho va fer. El MoraBanc, a través de la FEB, ha demanat a la FIBA que intercedeixi i s'espera que la setmana que ve es rebi.

Adéu a Román

Qui deixarà en breu la disciplina andorrana és l'aler mexicà, amb qui hi ha embastat l'acord de rescissió. Jawai ocuparà la seva plaça d'extracomunitari i, a més, Shaun Green actuarà d'aler. El rendiment de Román Martínez ha decebut (3,6 punts i 29% en triples en 12,3 minuts) i en l'últim partit, contra el Múrcia, ni va jugar. El seu futur apunta al Soles de Mexicali mexicà, el seu exequip.

Fa dos anys que no trobo el meu millor nivell de bàsquet i ara no vull plantejar-me res. Tan sols jugar
Nate Jawai
Quan fem una operació així és perquè està dins el pressupost. Jawai ha decidit apostar per nosaltres
Gorka Aixàs
Nate Jawai
Sydney
10-10-1986 (28 anys)
Pivot
2,07 m, 135 kg
Trajectòria
2004
Cairns Marlins (ABA)
2005/06
AIS (Austràlia)
2006/07
Midland CC (Juco)
2007/08
Cairns Taipans (NBL)
2008/09
Toronto Raptors (NBA)
Idaho Stampede (D-league)
2009/10
M. Timberwolves (NBA)
Sioux Falls Skyforce (D-league)
2010/11
Partizan (Sèrbia)
2011/12
Unics (Rússia)
2012/13
FC Barcelona
2013/14
Galatasaray (Turquia)
2014/15
Galatasaray (Turquia)
MoraBanc Andorra
Estadístiques Eurolliga 14/15
Punts
3,5
Rebots
2,2
Tirs 2 p.
70%
Minuts
7:01
Valoració
3,8
Partits
6
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)