ACB

Un triomf equilibrat

Lliga Endesa. El MoraBanc Andorra troba un Bogris sensacional i, ben posicionat en defensa, fa anar per on vol el Sevilla amb un atac modèlic

Agafem els primers cinc minuts del partit (5-11) i veurem què va ser el duel d'ahir al San Pablo, el primer triomf del MoraBanc lluny del Principat. Un triple de Schreiner, assistit, recuperació i contraatac, i dues cistelles de Bogris, també després d'assistència. Al darrere, atenció defensiva per cohibir Willy Hernangómez i Oriola i rebot defensiu collat. Tan senzill i tan complicat, bàsquet efectiu i equilibrat.

Dins i fora

Aquesta posada en escena no s'entendria sense l'activitat de Navarro, excel·lent en la distribució del joc. Els andalusos van veure's desbordats des de l'inici i, com que ahir les rotacions de Joan Peñarroya van mantenir o apujar el nivell, mai van trobar una porta per on entrar al partit. Així, una cistella del pivot grec després de connectar amb Bivià va tancar un primer quart (10-19) magnífic: sis assistències i 7/10 tirs, amb una única pilota perduda i 11 rebots en defensa per només un d'atac local.

Ni la segona falta de Navarro va alterar l'equip. De fet, en el segon període, amb un conjunt andalús que jugava a peu canviat (15-26, 15'), el MoraBanc hauria pogut esparracar el partit si no hagués estat per uns minuts, del 15 al 18, de complet desencert. En tot cas, el pla s'executava a la perfecció (24-33) i mantenir-s'hi era el camí.

De nou, dit i fet. Generosos en la passada, amb Bogris creixent més i més (26-38), la inspiració de Beto –vuit punts en el tercer quart– i l'aprofitament de les segones oportunitats de tir aviat van anunciar l'inici del final (35-51, 27'). El triomf, amb un Sevilla que no hi veia més enllà de Berni, va fermar-se només començar el darrer quart. De nou, amb Bogris i Bivià (50-67) i, tornant de temps mort local, amb un triple de Green (53-70, 35') com a resposta a un d'Urtasun.

Si mirem el resultat hem de pensar que hem jugat el millor partit fins ara. Hem estat sòlids, sense alts i baixos, però a casa també hem jugat bons partits
Hem estat bé defensant les continuacions de Willy, hem controlat molt bé el rebot i hem portat sempre el ritme i el domini
Joan Peñarroya

Primers efectes de l'arribada de Nate Jawai

“Ha fet un partit molt bo, amb bones defenses i aprofitant molt bé els espais per jugar 1x1. Però encara pot donar més, som exigents.” Parlava així Peñarroya del pivot grec Bogris, que va completar la seva millor actuació des que és al Principat, amb sostre de minuts (31), punts (20), tirs (13), rebots (6) i valoració (22). Fins ahir, els seus màxims eren els 16 punts (7/11) i 17 de valoració en la visita a Fuenlabrada (88-65). Amb Nate Jawai a l'equip, Bogris sap que si vol tenir minuts de qualitat ha de fer un pas endavant.