FEB

La passió i la fe compten

EBA. La defensa, el control del rebot (més 14) i el desig, arguments del Salt en un derbi disputat davant 1.100 persones i en què la ‘ruleta' Torrent (3/13 en triples) també va decidir

QUART 62

ISPORTS SALT 69

La llei del desig. Un títol referent a la filmografia d'Almodóvar, totalment aplicable, en el cas d'ahir, a una pista de bàsquet. I és que en un derbi, amb 1.100 persones a la grada, la passió es contagia, es viu... Això és el que va interpretar a la perfecció l'Isports Salt, que va doblegar amb fe, rebot i intensitat el seu rival gironí.

Un triomf basat i plantejat per part dels locals en un control total del ritme i del contraatac rival. El Quart no va poder córrer gairebé mai. I en un escenari ple de respecte i tensió es van moure els primers minuts. Igualats i plens de desencert en el tir. Gairebé un concurs de triples, però sense guanyadors: 3 de 16 van signar entre els dos equips.

L'amfitrió va mantenir al segon quart el seu perfecte control sobre Masllorens i el rebot defensiu, amb tres jugadors alts a pista. Bartrolí, amb 13 rebots, va fer una feinada a la pintura. El baix nivell d'intercanvi de cops, amb mínima fluïdesa i discretíssims percentatges, va resoldre's al descans amb un obert 28-26. Però amb sensacions diferents. Els de Surís tenien un pla. I el Quart es mantenia en el partit per l'encert de Montiel i poc més.

Va ser després de la represa quan va escalfar-se el derbi. I de valent. Només quant a joc. Va arribar el moment que el Salt havia estat coent. Als sis minuts del tercer quart i coincidint amb el primer punt de Masllorens (37-38), els saltencs van accelerar. Molt més agressius en atac i amb millor equilibri dins-fora –a la primera meitat el joc interior va ser inexistent en atac–, el Salt va trencar el derbi amb un parcial de 15-3. Bover va ser un colós i el talent i la bogeria de Torrent hi van fer la resta. Deu punts van anotar cada un en un tercer període que es va tancar amb un 52-41.

Torrent va fer un pas més de rosca a l'inici del darrer quart i amb dos triples impulsava la que seria la màxima diferència: 65-48 a quatre minuts del final. Èric Jiménez i Edu Montiel van intentar la remuntada, en forma de 66-62 a un minut del final. Però Fexas va tancar la festa i no va haver-hi premi per a un Quart a qui li va faltar... el desig.

La propera (12-04-15)

Arenys-Martorell; Collblanc-Olivar; JAC Sants-Isport Salt; Quart-Cornellà; Andorra B-Castelldefels; Santfeliuenc-Pardinyes; L'Hospitalet-Sant Nicolau.

ISPORTS SALT: Bartrolí (4), Espinosa (6), Torrent (23), Fexas (7) i Bover (15) –cinc inicial–; Geli, Oliva (2), Nadal (2), Agustí (3), Busquets i Pascua (7). 16/34 de 2, 7/30 triples (3 Torrent, 2 Bover, 1 Agustí i Fexas), 16/24 tirs lliures. 48 rebots (13 Bartrolí), 7 assistències i 71 de valoració (16 Bartrolí). QUART PISCINES SANT FELIU: Jiménez (21), Puertas (1), Masllorens (5), Bataller (10) i Montiel (13) –cinc inicial–; Camós, Lozano (4), Serra, Martorell i Vila (8). 11/40 de 2, 9/24 triples (4 Jiménez, 2 Bataller i Montiel, 1 Vila), 13/20 tirs lliures. 34 rebots (6 Masllorens i Montiel), 7 assistències (4 Vila) i 46 de valoració (16 Montiel). PARCIALS: 17-14, 11-12 (28-26); 24-15 (52-41) i 17-21 (69-62).
Cada victòria és d'or, ens dóna moral, i més un derbi. Fa cinc anys només hi havia 25 persones a la grada
Eric Surís
ENTRENADOR DEL SALT
La nostra defensa col·lectiva no els ha permès llançaments còmodes durant tot el partit, i això els ha desesperat i col·lapsat en atac
La diferència en el rebot ha estat, ja a la primera part, abismal. Els ha donat ales
Marc Delemus
ENTRENADOR DEL QUART
Un cop desactivat Masllorens, sabíem que tindrien només l'un contra un dels exteriors. També hem estat superiors en el rebot
El Salt ha tingut moltes més ganes de guanyar i el desig també suma. Han estat més intensos. Són justos guanyadors

El Quart, amb Masllorens anul·lat, es queda en 62 punts

Eric Surís va plantejar el partit a 60 punts. I li va sortir a la perfecció. Un sol contraatac clar, de Vila, va poder fer durant 30 minuts un Quart totalment asfixiat pel ritme controlat de Fexas i companyia. El balanç defensiu dels locals durant gairebé tot el partit també va ser excel·lent.

De fet, els visitants es van quedar només en 62 punts, 15 menys que la seva anotació mitjana (77,2), que és la segona millor de la lliga. Una de les claus va ser sens dubte la baixa anotació del jugador de referència del Quart, Albert Masllorens (16,6). El pivot, ex del Salt, va anotar el seu primer punt quan faltaven quatre minuts per acabar el tercer quart, amb alguna petita i inevitable xiulada de l'afició. La seva primera cistella en joc va ser al minut tres del darrer quart. L'ex Ceset, Sant Josep de Girona, Sedis i Mollet es va quedar al final en 5 punts. Genís Bover, amb 15, li va guanyar la partida.